Pioli: “Viktigt att vara konsekventa”

Här kommer några kommentarer från Milans huvudtränare inför eftermiddagens match mot Lecce.

Om att behålla formen:

– Självklart är viljan där. Vi kommer att gå in i den mest kritiska delen av säsongen i bra form, speciellt mentalt. Vi har vunnit fyra raka matcher i ligan förr, men aldrig fem. Lecce skapade problem för Roma också, så vi behöver spela bra. Det kommer bli en tuff match då de har spelat bra sedan de fick en ny tränare. De vill spela bra fotboll och de vet hur de ska göra det. De har inte släppt in ett enda mål under deras senaste två matcher men vi är kapabla att spela tillräckligt bra för att vinna.

Om vad som hänt sedan hans debut mot just Lecce:

– Jag har förändrats. Erfarenhet, både positiv och negativ, har format mig. AC Milan har lärt mig mycket. En tränare försöker alltid nå succé i sin karriär och den försöker alltid att förbättras. Jag har gjort det under mina fem år här.

Om Serie A och Europa League:

– Vårt fokus är på denna match. Vi kommer att göra några förändringar på grund av några fysiska problem och Loftus-Cheeks avstängning. Dessa förändringar görs utan att vi tänker på matchen mot Roma. Konsekventhet är viktigt just nu, vi har tid att återhämta oss inför Europa League. Jag kommer att ställa ut det bästa möjliga laget på banan. Thiaw är inte tillgänglig av ren försiktighet. Vi hoppas att han är tillbaka till torsdagens match då vi kommer att vara utan Kalulu och Tomori.

Om Leao och Chukwueze:

– Jag har pratat mycket med Rafa på sistone. Vi kommer gå in i den viktigaste delen av säsongen med honom i en fantastisk form. Jag är väldigt nöjd med vad han gör. Han vet att han behöver fortsätta hålla detta uppe och försöka utvecklas ännu mer. Vi är också väldigt nöjda med Sammys utveckling. Ledarstaben och jag såg att hans statistik från dem senaste tre matcherna är bättre än siffrorna han hade i Spanien. Han har det i sig att bli en viktig spelare och han har mentaliteten och benen för det. Han har egenskaper som är användbara i vår anfallslinje.

Om Reijnders till vänster som i Florens:

– Fiji har ofta spelat till vänster i en mittfältstrea. En upprepning av hans prestation i Florens kommer bero på vad vi får Leao att göra i försvarsspelet, om det är att komma ner i en ytterbacksposition eller hamna centralt. Med spelare som Rafa, Theo och Reijnders, som har stora kvaliteter när det gäller det tekniska och rörelse utan boll, tror jag att vi kan vara ett riktigt stort hot mot våra motståndare. Vi kommer att försöka få ut det bästa från varje spelare för att hitta rätt balans och dessa tre kan ge oss den balansen.

Om individer:

– Bennacer kan kliva in i Loftus-Cheeks roll. Han missade några träningar på grund av en förkylning men mår bättre nu. Jovic är redo, han har stora kvaliteter och jag tror att han kan göra ännu mer än vad han visat hittills.

Om AC Milan i bra form:

– Laget spelar med ett större lugn just nu. Vi har hittat en energi som endast bra prestationer och en bra atmosfär kan ge. Vi har alltid kunnat spela med entusiasm när vi är i bra form och jag tror att det är det bästa för mina spelare med tanke på deras egenskaper. För att vi ska kunna bibehålla denna form krävs det att vi går in med rätt inställning till matcherna och kombinera kvalitet med bra prestationer och resultat.

Om spelarnas utveckling:

– Vi har jobbat hårt och fortsätter att göra det. Det här är normalt med spelare från olika bakgrunder som är vana med olika saker. Vi har gjort det i en positiv anda vilket har passat deras talanger och ödmjukheten som de har visat under tiden de har anpassat sig efter den nya miljön. Det är en ära att få jobba med alla spelare och de vet att det fortfarande finns utrymme för utveckling, vilket kan ge en långsiktig utveckling för laget. Det är mogna spelare som ännu inte nått sin fulla potential.

Om framtiden:

– Jag är mer och mer övertygad att fysiken beror på mentaliteten. Vad vi har gjort fram till nu spelar ingen roll utan vi behöver fokusera på att spela vår bästa fotboll mot Lecce. Ni i media gör ert jobb och ni har rätt att diskutera framtiden men vi fokuserar endast på här och nu. Vi bygger morgondagens AC Milan på dagens resultat.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen