Pioli: “Inzaghi kämpade för 14 månader sedan”

Stefano Pioli hävdar att han har mer att ge i Milan även efter Scudetto-kapitulationen mot Inter och påpekar att “Simone Inzaghi kämpade för 14 månader sedan och se vad han uppnådde”.

Rossoneri visste att de var tvungna att undvika förlust för att skjuta upp Scudettofirandet, men förlorade sitt sjätte Derby della Madonnina i rad. Francesco Acerbi fick en fri nick på en hörna och Marcus Thuram borrade sig in från kanten av straffområdet.

Om det tidiga baklängesmålet:

– Jag försökte höja moralen hos grabbarna, eftersom det helt klart är ett smärtsamt nederlag för allt som ligger bakom det. Jag försökte så mycket som möjligt att lugna mina spelare, för vi måste avsluta säsongen bra, vi har en annan viktig match på lördag.

– Tyvärr var vi återigen oförmögna att ens få oavgjort i detta derby.

Theo Hernandez och Davide Calabria blev båda utvisade, så de kommer att vara avstängda mot Juventus i nästa omgång, ett inbördes möte om andraplatsen.

Om att spela med Rafa Leao som falsk nia och en trebackslinje:

– Prioriteten var att ta bort pariteten i två mot två i anfallet och hitta utrymme för kontringarna. Vi hamnade i underläge, jag tror att Inter bara skadade oss på hörnan och kontringarna, men när man jagar matchen måste man ta risker.

– Vi hade en bra situation med Rafa, men vi ville försvara oss djupare för att undvika det som hände i andra halvlek med Thurams mål. Laget kämpade med beslutsamhet och önskan, vi hade inte den där lilla lyckan som kunde ha gett oss oavgjort, för vi skapade chanserna.

Inter är nu 17 poäng före Milan i Serie A-tabellen. Är skillnaden mellan trupperna verkligen så stor?

– Inter hade en exceptionell kampanj, de förlorade bara en match, men i tre eller fyra år nu kan ingen tvivla på att de har haft den starkaste truppen i ligan. När det gäller oss tappade vi poäng i några avgörande matcher och saknade jämnhet.

– Om gapet mellan Inter och de jagande är så stort, betyder det att de är ett mycket starkt lag och att vi alla måste höja oss en nivå.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen