Redaktionens spelarbetyg: Juventus-Milan

Förhoppningen inför matchen mot Juventus var att dryga ut avståndet till dem i tabellen ännu mer. Det lyckades inte Milan med, då de inte hittade några vägar genom Juventus defensiv. Men Milan höll även de sin nolla intakt, så poängen delades och avståndet i tabellen bibehölls åtminstone.

Startelvan

Sportiello [7,5] – En av Milans bästa spelare för kvällen och stod för flera fina och viktiga ingripanden.

Musah [6] – Fick agera högerback, vilket syntes att han inte är van vid. Det brast emellanåt i det defensiva arbetet, men framåt i banan såg det något bättre ut.

Gabbia [6] – Hittade ett fint samspel med Thiaw och tillsammans gjorde de det tufft för Vlahovic att komma någonstans. Gabbia var resolut i dueller och stod för några kvalitativa brytningar.

Thiaw [7,5 MOTM] – Äntligen fick vi se “den gamla” Thiaw igen. Tog fighten med Vlahovic och vann den för det mesta. En livsviktig blockering på mållinjen är så klart också värd att nämnas.

Florenzi [5,5] – Fick även han spela på fel position vilket givetvis märktes på prestationen. Gjorde det helt okej så väl defensivt som offensivt, men framförallt offensivt hade han svårt att göra någon särskild nytta.

Adli [5,5] – Ingen höjdarinsats från fransosen som sett till hela matchen kändes slarvig och loj, igen.

Reijnders [5] – Verkade inte ha vaknat på rätt sida. Det trygga passningsspelet och det säkra drivet med boll saknades. Var dessutom osynlig i stora delar av matchen.

Pulisic [5,5] – Försökte att hitta vägar framåt, men lyckades väl egentligen aldrig med det. Pulisic var inte dålig, men Milans offensiv överlag hittade inga vägar igenom Juventus försvar.

Loftus Cheek [5,5] – En ganska intetsägande insats från engelsmannen. Han sköt ett bra skott efter en fin aktion, i övrigt ledde hans ganska tama genombrottsförsök inte till någonting.

Leao [5,5] – Precis som Pulisic så går det inte säga att Leao var dålig. Visst, man hoppades att han skulle trolla fram målchanser från ingenstans, men Juventus var kompakta och Milan, med Leao i spetsen, hade för få idéer.

Giroud [5] – Så klart en tuff uppgift att tampas mot Juventus tre hårdföra mittbackar. Men när det väl uppstod chanser var han ofta ur position eller feltajmad.

Avbytare

Bennacer [6] – Kom in och levererade några genomskärande passningar som kunde ha lett till farligheter, vilket var positivt.

Okafor [5] – Fick dryga 20 minuter på banan men hann egentligen inte uträtta någonting av värde.

Bartesaghi [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Zeroli [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Chukwueze [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [5] – Resultatet får väl ses som godkänt, men i övrigt underkänt för Pioli. Många spelare kom inte alls till sin rätt och Milan hittade inte några vägar framåt och igenom Juventus försvarslinje. Dessutom räddade Sportiello laget flera gånger med riktigt svettiga räddningar.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen