Ibrahimović: “Jag kom inte hit för att vara någon maskot”

Zlatan är tillbaka, det har ingen gått miste om va? Under dagen presenterades anfallaren på en presskonferens tillsammans med Maldini, Massara och Boban.

Återkomsten?
– Maldini ringde mig direkt efter min sista match med LA. Jag hade fått fler kontraktsförslag nu än när jag var 20. Mitt mål var att hitta en utmaning som kunde ge mig en sista rush av adrenalin och en plats där jag kunde få ut allt. Efter matchen mot Atalanta så blev Maldini och Boban mer angelägna och samtalen kom allt oftare. Det var inte ett svårt val. Jag ville egentligen inte lämna klubben senast, utan det var ledningens beslut till följd av ekonomiska problem. Det viktiga är nu att jag är här och att vi kan förbättra så mycket som möjligt. Jag har stor respekt och jag älskar denna klubb. Det går inte att förändra historien – Milan kommer alltid att vara Milan. Jag hade chansen att komma tillbaka redan när Leonardo ringde, men jag kände mig inte redo efter skadan samt att jag inte var färdig i LA. Jag flyttade till USA för att få känna mig levande och efter två säsonger där känner jag mig mer än levande. Jag är redo för AC Milan.

Relationen till Milano?
– Min relation till fansen är fantastisk och väldigt positiv. Jag känner deras entusiasm precis lika mycket som förra gången. Deras support är väldigt viktig. Jag är redo att spela och jag hoppas att jag får speltid redan i dag i en träningsmatch på Milanello. Jag kom inte hit för att vara någon maskot. Jag vet vad jag har framför mig, Zlatan finns fortfarande kvar inom mig.

Utmaningen?
– Vi måste jobba hårt. För att nå målen måste man göra sitt bästa på planen – lida lite. De som inte vet hur man lider, kan aldrig bli bäst. Jag har höga förväntningar på mina lagkamrater, ibland kanske lite för höga. Jag har sett några av Milans matcher, men inte alla eftersom klubben har spelat när det varit natt i USA. Jag är alltid positiv och ger alltid 200%. Min passion har aldrig försvunnit. Vi får se hur detta halvår kommer att gå. Jag vill inte vara här för att jag heter Zlatan Ibrahimovic, utan för att jag kan bidra med något.

Målsättningen?
– Pressen är alltid höga i Milan och fansen förväntar sig resultat. Vi måste göra saker bättre för vi är AC Milan. Jag vill hjälpa laget och ha kul på planen. Jag är inte den spelare jag var förr, jag har en annan spelstil nu. Istället för att springa kanske jag gör mål från 40 meter istället.

Tränaren?
– Jag mötte Pioli igår, men vi pratade inte så mycket. Jag måste lära känna laget. Om jag kommer ta någon spelare under mina vingar som Nocerino igen? Jag står till tränarens förfogande och jag kommer försöka hjälpa alla på planen. Några spelare som behöver höja sig i laget? Jag tror att Theo Hernandez kan mer och även Piatek.

Derbyt?
– Jag har alltid sagt att Derby della Madonnina är det häftigaste derbyt. Jag har vunnit med både Milan och Inter. Just nu har jag bara fokus på dagens träningsmatch och Sampdoria i ligan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen