Pioli: “Vi vill försvara andraplatsen

Piolis ord på presskonferensen inför kvällens match mot Juventus.

Om Juventus vs Milan:

– Juventus är ett stabilt lag med starka och oförutsägara anfallare. De är bra på fasta situationer och är bra på de flesta delarna av spelet. Det kommer att vara en delikat och en svår match att gå in med beslutsamhet och motivation. Nu är är det fokus på att sluta på en andraplats i ligan. Det är upp till oss hur vi slutar säsongen, vi har fem matcher på oss att visa vilka vi är. Det här är en nyckelmatch och vi måste vara där till 100%.

Om motivation och incitament:

– Vi kan inte stanna vi de senaste negativa resultaten och besvikelserna. Vi måste vara starka och visa en stolthet att kämpa till slutet. Vi är professionella och vi lider av den situationen vi har satt oss i och vi måste resa oss upp och reagera. Vi måste ge allt och fightas för varenda boll. Vi möter ett lag som är i bra form men vi vill försvara andraplatsen.

Om individer och Zlatans support:

– Leao kommer att vara kapten i Turin. Okafor och Chukwueze gör det bra och är redo för spel. Sen behöver jag ta några andra beslut för startelvan. Bennacer är inte i så bra fysisk form och Ali är just nu inne i bra matchform så jag litar mer på honom i nuläget. Theo är en fantastisk spelare och kan vara väldigt viktig i framtiden för AC Milan. Ibra är alltid nära oss, han försöker att förmedla hans tro på oss och support oss i alla lägen. Vi vinner och förlorar tillsammans och det är tillsammans vi försöker övervinna svåra stunder som denna.

Om säsongen:

– Låt oss vänta till slutet innan vi kan utvärdera. Vi har gett allt men vi har inte alltid lyckats visa vår bästa sida. Vi har varit för ojämna för att vara nära att vinna Scudetton. Jag måste vara hårdhudad, kritik är en del av mitt jobb.

Om val och motstånd:

– I derbyt gjorde val som var baserade på att försöka få till en kompakthet i försvaret. Planen höll till en viss punkt men när vi släppte in ett mål på en fast situation så satte vi motståndarna i en väldigt bra position. De senaste matcherna har vi mött lag som varit bra på att utnyttja våra misstag vilket var något vi inte lyckades göra.

Om det som varit och framtiden:

– Det var ett misstag att inte dra nytta av resan i Champions League förra säsongen, men att det var Inter som slog ut oss och nu även vann Scudetton i år har gett en bitter eftersmak i munnen. I framtiden måste vi bli mer solida.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen