Införrapport: Juventus – Milan

Lagen som kämpar om andraplatsen drabbar samman när Milan gästar Juventus. Matchen sparkas igång kl. 18.00 på Allianz Stadium.

Juventus:

Inför säsongen ansåg många att Juventus var en het kandidat till Scudetton. Den gamla damen, till skillnad från konkurrenterna, har varit utan Europaspel den här säsongen. Avstängningen från Europaspel var till Milans fördel då de gavs chansen att spela Champions League istället för Juventus. Trots fullt fokus på ligaspel och italienska cupen har Juventus inte lyckats hänga med Milanolagen i toppen. Än finns dock chansen att knipa andraplatsen från Milan. Vid en vinst idag är det endast två poäng till andraplatsen.

Trots en säsong där Juventus inte var nära Scudetton har de ännu chans att vinna en titel. Tidigare under veckan förlorade Juventus returmötet i italienska cupens semifinal mot Lazio med 2-1. Men med 2-0-vinsten från första mötet tog de sig ändå vidare till finalen. I finalen väntar Atalanta som levererat under säsongens cuper. På bara sex dagar slog de ut Fiorentina i semifinalen i italienska cupen och Liverpool i Europa League-kvartsfinalen.

Den spelare Milan måste hålla extra koll på är Vlahovic som för närvarande är tvåa i skytteligan med 16 gjorda mål.

Möjlig startelva för Juventus (3-5-2): Szczesny; Gatti, Bremer, Danilo; Weah, Cambiaso, Locatelli, Rabiot, Kostic; Chiesa, Vlahovic

Milan:

Efter en horribel vecka när de rödsvarta slogs ut ur Europa League samt förlorade Milanoderbyt har de nu chansen att resa sig mot Juventus. För närvarande är Milan fem poäng före Juventus, och sju poäng före Bologna på fjärdeplatsen. De italienska lagen presterade bra under säsongens Europaspel och Serie A är därför en av de två ligorna som har fem platser till nästa upplaga av Champions League. För närvarande är Roma på femteplatsen, elva poäng bakom Milan. Om Milan tar minst fyra poäng under de fem sista omgångarna är de säkrade en plats i turneringen nästa säsong oavsett de andra lagens resultat.

Det var en stökig tillställning på San Siro tidigare under veckan vilket medförde att Milan har tre avstängda spelare till den här matchen. Milan kommer att behöva klara sig utan backarna Theo, Calabria och Tomori. De två förstnämnda fick röda kort och Tomori fick sitt femte gula kort den här säsongen. Med Kalulu och Kjaer osäkra till spel kommer Thiaw och Gabbia att bilda mittbackspar, med Florenzi i en av ytterbackspositionerna. I övrigt finns det inga backar tillgängliga, men enligt rapporter kommer Musah att få förtroendet att starta matchen i den lediga ytterbackspositionen. Ungdomsspelarna Simic och Bartesaghi kommer att finnas med på bänken, redo att göra inhopp om det krävs.

Enligt trovärdiga Fabrizio Romano kommer Giroud att lämna Milan efter säsongen och ansluta till Los Angeles FC i MLS. Fransmannen har hittills den här säsongen stått för 13 mål och åtta assist i ligaspelet, men under våren har prestationerna dalat. Giroud har missat flera lägen han måste göra mål på, men att vara startspelare en hel säsong är krävande för en 37-åring. Istället letar Milan efter en yngre förmåga som ska leda anfallet.

Spelare i Milan som missar matchen på grund av skador är Mirante, Kalulu, Kjaer och Jovic.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Musah, Gabbia, Thiaw, Florenzi; Adli, Reijnders; Pulisic, Loftus-Cheek, Leao; Giroud

Intressant fakta:

  • I endast ett av de sex senaste mötena har båda lagen gjort mål.
  • Milan har fått flest röda kort i Serie A den här säsongen, åtta stycken.
  • Om Juventus vinner är det första säsongen på fem år de vinner båda mötena mot Milan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen