Införrapport: Milan – Lecce

Milan går in i matchen som formstark storfavorit mot formsvaga Lecce, och allt annat än tre poäng är underkänt för Milan. Matchen sparkas igång kl. 15.00 på San Siro.

Milan:

Milan är inne i en stark period och har vunnit sina sex senaste matcher, inklusive dubbelmötet mot Slavia Prag i Europa League. Förra helgen spelade Milan en på förhand oviss match mot Fiorentina, men Milan lyckades ändå ta med sig alla tre poäng hem till Milano. Mot Fiorentina var det fem mycket händelserika minuter strax efter halvtidsvilan. Milan lyckades ta ledningen, Fiorentina kvitterade, och Milan tog sedan ledningen igen. Leao gjorde det sista målet, och som vanligt när han glänser till ser allt väldigt lätt ut. Efter en lång löpning rundade han Terracciano i Fiorentina-målet för att sedan enkelt sätta bollen i nätet.

Theo hade samlat på sig för många gula kort och missade matchen mot Fiorentina. Han är tillbaka på vänsterkanten mot Lecce. Loftus-Cheek, som gjorde mål mot Fiorentina, fick ett gult kort i slutminuterna vilket innebär att han missar den här matchen mot Lecce. Med det tuffa spelschemat framöver är det nog just Lecce-matchen som är minst viktig att vara tillgänglig för. Engelsmannen har varit Piolis förstaval i den offensiva mittfältsrollen, och den kraftfulla mittfältaren har visat varför. I Europa League leder Loftus-Cheek den interna skytteligan med fyra gjorda mål på fyra framträdanden, och i ligaspelet har han stått för sex mål den här säsongen.

Enligt rapporter kommer Pioli, i Loftus-Cheeks frånvaro, att ställa upp med ett efterlängtat anfall för många av Milansupportrarna. Med Chukwuezes uppåtgående formkurva kan Milan starta med både honom och Pulisic på planen. Pulisic kommer att agera offensiv mittfältare, med Chukwueze och Leao på varsin sida om sig. Längst fram i anfallet är det tänkt att Giroud ska starta matchen. Om Pioli vågar mönstra en så pass offensiv startelva återstår att se.

Spelare i Milan som missar matchen är Kalulu, Thiaw, Pobega och Loftus-Cheek.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Florenzi, Gabbia, Tomori, Theo; Adli, Reijnders; Chukwueze, Pulisic, Leao; Giroud

Lecce:

Lecce har under det nya året endast vunnit två av sina tolv spelade matcher. En av dessa vinster var mot jumbon Salernitana för två omgångar sedan när Lecce lyckades vinna med uddamålet, efter ett självmål av Salernitana-försvararen Gyomber. Det är en tuff match som väntar för Lecce då Milan har lyckats vinna 13 av sina 18 matcher under det nya året, alla turneringar inräknade. Trots Lecces usla form ligger de på 13:e plats i ligan, fyra poäng över nedflyttningsstrecket.

Patrick Dorgu har gjort det väldigt bra för Lecce på vänsterkanten den här säsongen. Det är flera klubbar som har den 19-årige dansken på sin radar, och Milan är en av dem. Under säsongen när Theo inte har kunnat spela har Florenzi fått ta hans plats. Högerfotade Florenzi trivs bäst på högerkanten, så Milan behöver ta in en vänsterfotad reserv till Theo. Den här matchen ger vänsterfotade Dorgu möjligheten att visa för Milan att han är värd att satsa på. Under sommarens transferfönster värvade Milan schweiziske Okafor från Salzburg, efter att han spelat exceptionellt mot Milan i Europa League.

Möjlig startelva för Lecce (4-4-2): Falcone; Gendrey, Baschirotto, Pongracic, Gallo; Almqvist, Blin, Ramadani, Dorgu; Krstovic, Banda

Intressant fakta:

  • Milan har endast förlorat en av sina 24 senaste matcher mot Lecce.
  • Milan har vunnit sina nio senaste hemmamatcher mot Lecce med en målskillnad på 29–6.
  • Fyra Milanspelare har gjort minst tio mål den här säsongen, alla turneringar inräknade. Senast det inträffade var under säsongen 08/09, med Pato, Kaká, Inzaghi och Ronaldinho.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen