Pioli: “Vi är väl medvetna om att vi måste spela bättre”

Stefano Pioli och resten av laget hade inte turen med sig i senaste matchen mot Saussolo där endast fick med sig en poäng. Inför mötet med Atalanta är Pioli optimistisk och ser chansen att avancera i tabellen. På presskonferensen talade han även om säsongen hittills och att allt fokus nu måste ligga på Atalanta. Julen den existerar inte ens i Piolis tankar.

Atalanta?
– Alla matcher är lika viktiga för oss. Nu ligger allt fokus på Atalanta, julen existerar inte. Vi har börjat spela bättre och imorgon har vi en chans att avancera i tabellen. Atalanta är bra offensivt, kanske den bästa offensiven i ligan. Gasperini har gjort ett jättebra jobb, och det gäller egentligen alla inom Atalanta. Vi måste vara alerta, kompakta och visa vilja.

Milan?
– Vi är inte nöjda med den första delen av säsongen, men vi måste behålla tron på att vi kan nå målen som sattes innan säsongen började. Laget har utvecklats positivt de senaste veckorna och vi börjar hitta vår identitet och spelstil. Vi tittar inte så mycket på tabellen, men vi är väl medvetna om att vi måste spela bättre, för som det ser ut nu så spelar vi inte som att vi är Milan. Alla mina spelare måste göra sitt bästa i Bergamo, som om det vore den sista matchen de någonsin spelar. Vi har ännu inte vunnit mot något större lag i ligan. Attityden mot dessa lag måste förändras för att vi ska vinna och växa som klubb.

Truppen?
– Jag har bestämt min startelva. Jag kommer inte göra så stora förändringar för det är viktigt att behålla balansen i laget. Leao? Han gjorde ett bra inhopp mot Sassuolo. Piatek? Han har gjort det okej, till en början hade han problem med fysiken, men han börjar komma igång nu. Suso? Det är inte kul att bli utbuad. Han måste hitta den rätta vägen och visa att han kan tåla pressen: jag har höga krav på honom. Castillejo har också gjort det bra. Rodriguez? Han är alltid tillgänglig och han är väldigt proffsig och tränar bra. Bennacer? Han har stor potential att utvecklas som fotbollsspelare och han har en viktig roll att spela här.

Atmosfären på San Siro?
Fansen ger alltid sitt fulla stöd till oss. Vi har blivit mer sammansvetsade i truppen och spelarna känner också förtroendet mer nu gentemot fansen än förut.

Mercaton?
Vintersäsongen är lång, kanske lite för lång. Det finns ingen spelare som i truppen som tänker på transfermarknaden just nu, skulle det hända så är han utesluten från truppen direkt*.

*Borini var inte uttagen i truppen senast, men är inför denna match tillbaka. Italienarens agent var i veckan ute och pratade om en eventuell övergång från Milan. Troligt är att han lämnar Milan i vinter även om han är uttagen till morgondagens match.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen