Redaktionens spelarbetyg: Milan-Inter

Säsongen var i stort sett över redan innan matchen mot Inter. Efteråt är den definitivt det. Inter vann ännu en gång komfortabelt mot ett idéfattigt Milan. Som salt i såren säkrade Inter dessutom Serie A-titeln. Vi lyfter på hatten för Inter som välförtjänt vunnit ligan.

* MOTM delades inte ut då ingen förtjänade det.

Startelvan

Maignan [6] – Fick ännu en gång kämpa emot utan någon större hjälp av sin backlinje. Och med det i åtanke är hans insats faktiskt godkänd, trots två insläppta mål.

Calabria [4,5] – Spelade med mycket hjärta i stora delar av matchen. Tyvärr delansvarig i Inters andra mål och drar sedan ned sin egen prestation med ett pinsamt agerande som renderade i ett rött kort.

Gabbia [5] – Långt ifrån enastående i den här viktiga, prestigefulla matchen, men heller inte dålig..

Tomori [5,5] – Får hållas som huvudansvarig för Thurams mål, det borde han gjort betydligt bättre. Men nickmålet han sedan trycker dit drar upp betyget något.

Theo [4,5] – En insats som var godkänd, både defensivt som offensivt, fram tills det kokade över i huvudet och han drog på sig ett onödigt rött kort. Ett sånt onödigt hjärnsläpp drar ned betyget.

Adli [5,5] – Arbetade hårdare och bättre i defensiven än han vanligtvis gör, men istället satt inte passningarna lika bra.

Reijnders [5] – En väldigt anonym insats från holländaren som inte riktigt vågade försöka sig på något annan än enkla transportpassningar.

Musah [5,5] – Fick inte riktigt till det i sina utmaningsförsök och när den avgörande bollen skulle slås var kvalitén likt tidigare för dålig.

Loftus Cheek [4,5] – Fortsatte visa på svag form och ikväll fick vi se en skugga av den store, starke och duellvinnande mittfältaren Loftus Cheek. Milan blev utklassade i mittfältskampen och Loftus var helt klart delansvarig.

Pulisic [5] – Såg lite vilsen ut när han nu fick utgå från vänster istället för höger. Hittade inte riktigt rätt i positionering och timing, men kunde även gjort det bättre individuellt vid flera tillfällen.

Leao [5] – Lyckades inte sätta tillräckligt stort avtryck i matchen för att Milan skulle få med sig något. Men de gånger Milan skapade något var Leao allt som oftast inblandad.

Avbytare

Giroud [4,5] – Ytterligare en slätstruken prestation från Giroud, som mentalt verkar vara 90% borta från Milan redan.

Bennacer [5] – Kändes ofokuserad och slarvig. Han slog bort enkla passningar och satte sig själv i onödiga situationer.

Chukwueze [5,5] – Kom in och fortsatte visa upp en uppåtgående form, då han skapade en oreda i Inters försvar som vi inte såg tidigare under matchen.

Okafor [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [3] – Flera små experiment i startelvan inför derbyt. Kanske tänkte han att det inte fanns något att förlora? Fel tänkt i så fall, för nu inkasserades ännu en derbyförlust och Inter är på väg att slå alla möjliga derby-rekord, i negativ bemärkelse för Milans del.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen