Redaktionens spelarbetyg: Fiorentina-Milan

Det var äntligen dags för Serie A-spel igen efter ett långt landslagsuppehåll. För Milan kunde det inte ha startat bättre, då man vände hem från Florens med tre poäng med sig i bagaget.

Startelvan

Maignan [7,5] – Mycket bra match av Maignan, som startade upp med en högklassig prestation efter landslagsuppehållet. Belotti lär drömma mardrömmar om honom.

Calabria [6] – Gjorde det bra matchen igenom, aggressiv i försvarsspelet och gjorde några viktiga ingripanden.

Thiaw [5] – Thiaw letar fortfarande efter formen och mot Fiorentina dök den inte upp. En sval första halvlek ledde till att tysken fick bevittna andra halvlek på avbytarbänken.

Tomori [6] – Var inte felfri, särskilt inte i arbetet mot Belotti. Men gjorde det okej matchen igenom.

Florenzi [6] – Fick återigen vikariera som vänsterback och stod som vanligt för en solid insats.

Bennacer [6] – Ovanligt anonym i matchen mot hur det brukar se ut. Kom inte helt in i det, men det berodde inte bara på honom själv utan att hela mittfältet hade det ganska tufft.

Reijnders [7] – Mycket fin i passningsspelet, men hade det lite svårare i sitt defensiva jobb. Levererade dock några riktiga godisbitar till passningar och stod för en stor dos av kreativitet.

Loftus Cheek [7,5] – Målskytt återigen och vilken debutsäsong han har levererat hittills. Som vanligt tung på mittfältet och som sagt, mycket effektiv framför mål.

Chukwueze [7] – Fick starta till förmån för Pulisic och stod för en bra insats, framförallt i första halvlek. Satte full fart på högerkanten och stod för ett par fina inspel.

Leao [7,5 MOTM] – Tungan på vågen som så många gånger förr. Ett briljant mål och en minst lika briljant assist. Hatten av för Rafa, otroligt hög klass.

Giroud [5,5] – Försökte ständigt hitta in i farliga ytor och lyckades komma till några lägen. Tyvärr var han inte tillräckligt distinkt i sina avslut den här kvällen.

Avbytare

Gabbia [6] – Ersatte Thiaw i halvtid och gjorde ingen besviken med sin prestation. Höll samma höga nivå som han gjort sen återkomsten i vintras.

Okafor [5,5] – Fick otacksamt nog ersätta en briljant Leao och det är en tung mantel att bära. Hann inte riktigt visa något särskilt under tiden han var på planen.

Musah [5,5] – Var helt okej i sitt defensiva arbete, kändes trygg med boll, men oj oj oj, beslutsfattandet fanns inte där. Borde kunnat servera passningen till Pulisic i tid vid omställningsläget.

Pulisic [6] – Någon trötthet syntes inte under tiden han fick vara på planen och han hann med att skapa några farligheter för Milan.

Jovic [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [6,5] – Kommer ifrån den här bataljen med ett klart godkänt. Milan står för en stabil insats mot ett relativt lurigt Fiorentina. Passa bollen till Leao-taktiken? Ja självklart när han är så bra som han är.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen