Pioli: “Vi är inne i en nyckelperiod av säsongen”

Pioli och Adli berättar om sina tankar inför kvällens match mot Slavia Prag.

Stefano Pioli

Om att rikta fokus från ligan till Europa:

– Vi kom inte upp i vår bästa nivå vad det gäller det tekniska på Olimpico, men vi visade karaktär. Den enda matchen som vi har vikit ner oss är i matchen mot Monza. Under dem senaste månaderna så har laget hålla en viss nivå. Vi är nu inne i den avgörande delen av säsongen och vi är redo.

Om Europa League:

– Champions League är inte längre en del av vår säsong. Nu behöver vi fokusera på att prestera bra i den här turneringen. Vi måste gå in med inställningen att vinna trofén. Först behöver vi göra vårt bästa för att ta oss vidare från den här rundan. Vi måste utnyttja hemmafördelen och vi är inne i en nyckelperiod av säsongen då det inte är många lag som klarar av att vara konkurrenskraftiga på två fronter.

Om Slavia Prags kvalitet:

– Slavia Prag förlorade enbart mot Roma i gruppspelet. De är intensiva, direkta och är ett lag som spelar med väldigt mycket energi. De spelar med tre spelare i anfallet som ligger väldigt nära varandra. Dessa tre har en förmåga att hota i djupled och utnyttja en stark centerforward. Tränaren är väldigt bra då han ofta gör om saker men ändå lyckas bibehålla den höga nivån. Det är inte klubbmärket som går ut på planen utan det är spelarna och dessa spelare har lyckats nå en kvartsfinal två år i rad så vi behöver respektera våra motståndare.

Yacine Adli

Om att se fram emot Europa:

– Vi vet att vi möter ett bra lag. Vi spelar första matchen framför våra fans och vi kommer att försöka spela med intensitet från den första minuten. När AC Milan spelar i en turnering ute i Europa så är alltid målsättningen att vinna. Vi har en stor möjlighet, vi är ett starkt lag och vi vill bevisa det.

Om utvecklingen av det defensiva spelet:

– Jag har jobbat väldigt hårt på sidan om. Det är ingen hemlighet att jag har behövt jobba på mitt försvarsspel och med hjälp av Pioli och övriga i ledarstaben har jag fått verktygen att utveckla den delen av mitt spel. Jag har fortfarande saker jag behöver förbättra och jag är motiverad till att jobba hårt för det.

Om det franska landslaget:

– Som spelare vill jag konkurrera på den högsta nivån. Spela för Frankrike är en dröm för mig men det här är inte rätt tillfälle att prata om mina drömmar.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen