Införrapport: Milan – Slavia Prag

Åttondelsfinal i Europa League när Milan tar emot det tjeckiska Slavia Prag. Matchen sparkas igång kl. 21.00 på San Siro.

Milan:

De rödsvartas senaste match var mot Lazio i ligaspelet och slutade i kaos. Efter slutsignalen hade Milan lyckats vinna med uddamålet, och Lazio hade samlat ihop tre röda kort. Den senaste Europa League-matchen för Milan var en uddamålsförlust mot Rennes i playoff-rundan. Trots detta räckte det för att ta sig vidare till den här åttondelsfinalen efter en övertygande insats på hemmaplan när de vann med tre mål.

Under första mötet mot Lazio under hösten gjorde Okafor mål i matchminut 88 efter att ha blivit inbytt i minut 69. I helgens möte lyckades schweizaren göra mål i exakt samma matchminut som under hösten, och han blev inbytt endast två minuter senare. Den här säsongen har Milan målfarliga avbytare, särskilt Okafor och Jovic. Båda anfallarna inleder generellt matcherna på bänken, men de har ändå lyckats göra fem mål vardera i ligaspelet.

Milan har ett hektiskt schema framöver med fyra matcher på tio dagar, men tränare Pioli har alla spelare till sitt förfogande förutom Pobega och Caldara. Det ger Pioli stora möjligheter, på både gott och ont, att rotera i startelvan. Europa League-pokalen är den pokal som är mest realistisk för Milan den här säsongen, men samtidigt måste de behålla sin Champions League-plats i ligatabellen. De främsta hoten i Europa League är Premier League-ledarna Liverpool och Bundesliga-ledarna Bayer Leverkusen.

Spelare i Milan som missar matchen är Pobega och Caldara.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Florenzi, Kjaer, Gabbia, Theo; Reijnders, Adli; Pulisic, Loftus-Cheek, Leao; Giroud

Slavia Prag:

Slavia Prag placerar sig för närvarande på en andraplats i den tjeckiska högstaligan, fyra poäng bakom stadsrivalen Sparta Prag. I Europa League-gruppspelet vann de Grupp G, som inkluderade Roma, Servette och Sheriff. Det mest imponerande är att de på hemmaplan lyckades spela ut Roma och vinna med 2–0. Det är ett bevis på att det finns kvalitet i laget, och även i matchen mot Milan slår de från underläge och kan spela utan press. Milan måste vara beredda på att möta ett lag som inte förlorat någon av sina senaste 14 tävlingsmatcher.

Chytil är lagets främste målskytt den här säsongen med tio gjorda mål i ligaspelet och fyra mål på fem matcher i Europa League. Den tjeckiska anfallaren har prickat formen och dessutom mäktat med fem mål på de fyra senaste matcherna. I Slavia Prags förrförra match mot Pardubice i ligaspelet blev Chytil inbytt efter halvtidsvilan men lyckades ändå avgöra matchen med ett hattrick.

Möjlig startelva för Slavia Prag (3-4-3): Stanek; Holes, Ogbu, Zima; Vlcek, Oscar, Masopust, Provod; Schranz, Chytil, Jurecka

Intressant fakta:

  • Det här blir det första mötet mellan lagen någonsin.
  • Leao har gjort tre mål under sina fyra senaste matcher i Europaspel.
  • Slavia Prag har aldrig vunnit en bortamatch i Italien på sina åtta försök.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen