Pioli: “Viktig på flera sätt”

Här kommer Piolis kommentarer inför kvällens derby mot Inter.

Om derbyt:

– Stolthet, upprättelse, ansvar, alla är bra termer för att beskriva kvällens match. Med tanke på ligatabellen, uttåget från Europa League och att Inter vill vinna denna match för att vinna Scudetton så är denna match viktig på flera sätt.

Om duellerna:

– Jag har en stark tro på mina spelare, de vet hur viktig den här matchen är. Ju mer du spelar och får förtroende desto mer förstår du hur man kan hålla sig kvar i matcher, det kommer vara oerhört viktigt att inte släppa in något snabbt som vi gjort i de senaste derbymatcherna. Vi har haft höga förväntningar i matcher tidigare under säsongen men inte riktigt lyckas uppnå dessa förväntningar.

Om Europa League:

– Vi har inte lyckats komma upp i en bra nivå i någon av matcherna mot Roma. De spelade två väldigt balanserade matcher och var beslutsamma i avgörande moment. Vi visste inte hur vi skulle reagera efter kallduschen och det är något vi fick lida av. Ikväll kan vi inte låta oss göra liknande misstag. Maximal fokus behövs.

Om motivation på planen:

– Vi måste spela väldigt bra och vi kommer ifrån fem raka förluster mot Inter. de förtjänar att vinna Scudetton men vi måste göra allt för att det inte sker i kvällens match. Vi har jobbat hårt under träningarna efter matchen mot Roma och vi är fullt fokuserade på uppgiften.

Om sig själv och laget:

– Jag ber AC Milan att vinna och spela bra in i det sista. Efter sju vinster spelade vi inte så bra som vi borde ha kunnat göra. Vi måste ge vårat allt till slutet av säsongen. Journalister och fans har rätt att kritisera men i kvällens match kommer det vara 70 tusen fans som peppar AC Milan, det är det enda som betyder något. Laget borde inte spela för mig utan för fansen och för tröjan de bär. Jag vill ge allt som jag har gjort sedan min första dag på jobbet. Jag har gett mycket och jag känner fortfarande att jag har mer att ge. Att arbeta är det enda verb jag kan och vi kommer att försöka vinna varje match fram tills slutet av säsongen och så får vi se vad som händer efter det.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen