Redaktionens spelarbetyg: Milan-Slavia Prag

Första åttondelsfinalen i årets Europa League och ett av många underskattat Slavia Prag stod för motståndet. Med en man mer i en dryg timme lyckades Milan vinna, men inte med mer än två mål. Vinsten till trots så känns dubbelmötet fortfarande öppet, med tanke på hur matchen faktiskt såg ut.

Startelvan

Maignan [5,5] – Fick släppa två tunga mål bakom sig, men faktum är att det var två riktiga superskott som ledde till båda målen. Kanske, kaaaanske att han kunde gjort mer på första målet? I övrigt stabil.

Florenzi [6,5] – Långt ifrån världens bästa insats defensivt, men två fina målgivande passningar väger givetvis tungt. Skönt med farliga inlägg från högerkanten.

Kjaer [5,5] – Dansken blandade och gav den här matchen där fina brytningar varvades med konstiga felpassningar. Frågan är om inte åldern börjar ta ut sin rätt, för det känns mer och mer som att han inte riktigt hänger med.

Gabbia [5,5] – En av Gabbias sämre insatser sen återkomsten, men kommer undan med ett godkänt betyg. Spelade upp sig ju längre första halvlek gick, sen fick han bevittna andra halvlek från bänken.

Hernandez [6] – Theo nyttjade sin snabbhet vid några tillfällen i matchen, både i defensiven och offensiven. Men med en man mer i stora delar av matchen hoppades vi på mer anfallsvilja från honom.

Reijnders [7] – Äntligen hittade Reijnders rätt med ett skott utifrån, som vi har väntat. Målet var dessutom körsbäret på tårtan, som symboliserades av en insats av hög klass i övrigt.

Adli [6] – Levde återigen farligt i sitt passningsspel med flera högriskpassningar i uppbyggnadsfasen. När han lyckas är det givetvis bra och det öppnar ytor, men när han missar är det livsfarligt.

Loftus Cheek [7] – Inte fullt så dominant som vi önskade, men gjorde ändå en bra match. Gjorde dessutom ett briljant nickmål och visade återigen sin tyngd inne i straffområdet.

Pulisic [7] – Var ännu en gång ganska anonym i matchbilden som helhet. Men betyget höjs på grund av sättet han påverkar utfallet av matchen. Han “fixar” ett rött kort åt Slavia Prag tidigt i matchen och gör ett av Milans mål.

Leao [7 MOTM] – Inledde minst sagt svalt, då man ett tag undrade om han ens var på planen. Sakta men säkert hittade Leao sen in i matchen och klev av med två briljanta framspelningar och en matchavgörande prestation återigen.

Giroud [6,5] – Man börjar vänja sig vid Girouds typer av matcher nu för tiden och den här matchen var inget undantag. Tämligen osynlig, men dök upp på rätt plats och skallade in matchen första mål.

Avbytare

Calabria [6] – Inbytt tidigt och gjorde det som förväntades av honom.

Tomori [6] – Värdefull speltid för att få tillbaka matchtempo och en trygg insats i stort.

Jovic [5,5] – Tog sig till några halvchanser och var inblandad i det sista målet.

Okafor [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Bennacer [N/A] Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [5] – Var ska man börja? Slavia Prag imponerade i matchinledningen, egentligen fram till det röda kortet. Därefter var det inte direkt ett övertygande Milan, bortsett slutet på första halvlek. Pioli måste kunna utnyttja ett numerärt överläge i 60 minuter på ett bättre sätt än att släppa in två mål, även om båda målen var något slumpartade (och riktigt bra skott). Till returen behöver Pioli ha en annan approach till matchen, annars blir det tufft.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen