Pioli: “Tillsammans ska vi avsluta jobbet”

Några ord från Coach Pioli och Florenzi inför kvällens match i Europa League mot Rennes.

Pioli:

Om känslan efter Monza-matchen:

– Som alltid så analyserar vi matcher dagen efter för att sedan fokusera på nästa match. Jag sa till laget att vi har förtjänat fördelen men att vi behöver jobba tillsammans för att avsluta jobbet och säkra vidare avancemang mot ett bra lag som Stade Rennais.

Om att han valde att rotera i laget:

– Jag gillar inte begreppet helomvändning. Jag skulle säga att vi hanterar en grupp för att den ska klara av att spela fem matcher på femton dagar. Mina val till mötet mot Monza var baserade på data och spelarnas status. Det kommer att vara samma upplägg mot Stade Rennais och Atalanta efter det.

Om truppens status:

– Grabbarna är i bra form, jämfört med i Söndags hade vi en extra dag att vila. Alla är i form för att spela.

Om att möta Rennes:

– Vi förväntar oss ett annat lag jämfört med det vi fick se på San Siro. Vi vet att de vill få in ett tidigt mål för att göra match om det. Vi är beredda på det.

Florenzi:

Om efter ligamatchen:

– Vi försöker alltid att vända blad för att varje match är en egen historia. Vinst, oavgjord eller förlust. Vi är väl medvetna om misstagen som vi har gjort men vi är lugna och trygga med att vi kommer ge allt i den här matchen.

Om matchen på Roazhon Park:

– Vi vet vad vi vill och vad vi behöver göra på planen för att uppnå det. Bortsett mot Monza så har vi haft bra resultat och vi är på rätt väg att också nå bra resultat ute i Europa. Vi kommer att spela en viktig match och det är ännu inte avgjort.

Om Florenzis säsong:

– Jag vet mina styrkor och svagheter, jag försöker alltid bli bättre. Fortsättningen av säsongen är möjlig tack vare det dagliga arbetet. Jag är nu i bra form och jag kommer att fortsätta jobba hårt för AC Milan och om jag bli kallad till att representera Italien i EM kommer jag att vara väldigt lycklig.

Om hans historia i Europa League:

– Den bästa anekdoten vore att skapa historia den här säsongen. Önskan och viljan att uppnå det med Milan är stor.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen