Införrapport: Rennes – Milan

Milan inleder returmötet mot Rennes i Europa League-playoff med en tremålsledning. Matchen sparkas igång kl. 18.45. på Roazhon Park.

Rennes:

Efter att ha blivit utklassade på San Siro förra veckan laddar Rennes om inför detta returmöte på hemmaplan. Laget har vinden i seglen igen efter helgens vinst mot Clermont Foot, där Terrier stod för två av målen. På de tio senaste matcherna, i alla turneringar inräknat, har Rennes nio vinster och en förlust, den senaste mot Milan. Tränare Stephan har lyft laget till en sjundeplats i ligaspelet, med endast fem poäng upp till en Champions League-plats.

För att ta sig vidare till åttondelen i Europa League måste Rennes gå på offensiven för att ta igen det tremålsunderläge de har. Med Milans starka kontringsspelare öppnar det upp för en fartfylld match. Under den här säsongen har Rennes endast lyckats vinna med minst tre mål i fyra matcher. I säsongspremiären mot Metz, båda mötena mot Maccabi Haifa i Europa League-gruppspelet och mot tredjedivionslaget Sochaux. Ingen av dessa lag är dock på samma nivå som Milan, så Stephan och Rennes står inför en svår utmaning.

Möjlig startelva för Rennes (4-2-3-1): Mandanda; G. Doue, Omari, Theate, Truffert; Bourigeaud, Matusiwa, Santamaria, D. Doue; Kalimuendo, Terrier

Milan:

I helgen mot Monza hade Milan chansen att ta andraplatsen i ligan från Juventus, men det slutade med besvikelse. Efter ett tvåmålsunderläge och en man färre på planen byttes ordinarie anfallare in, och de lyckades ändå kvittera. Under jakten på det tredjemålet släppte Milan till mycket ytor, vilket Monza utnyttjade och gjorde två mål på tilläggstid. Pioli såg inte ut att ha lärt sig av sina misstag när han valde att rotera hela mittfältet och anfallet – förutom Loftus-Cheek – jämfört med första matchen mot Rennes.

Föregående säsong fick Pioli kritik när han vilade ordinarie startspela i ligaspelet för att ha dem i toppform i Champions League. Milan tappade då onödigt många poäng i ligan mot lag i den nedre halvan av tabellen. Det såg ut att vara en liknande situation här, men i efterhand har Pioli berättat att Leao hade skadekänningar och Pulisic var trött efter hårt matchande. Thiaw gjorde sin första start sedan skadan som han ådrog sig i slutet av november, vilket var märkbart då han eventuellt gjorde sin sämsta match i den rödsvarta tröjan.

I den här matchen mot Rennes förväntas Kjaer återigen starta bredvid Gabbia i mittlåset, vilket har varit en överraskande bra kombination. Pioli går tillbaka till ett tremannamittfält där Reijnders startar tillsammans med Musah och Bennacer. Jovic, som är avstängd två matcher i ligaspelet efter sitt hjärnsläpp mot Monza, förväntas starta längst fram i anfallet. Tränare Pioli måste hitta en bra balans mellan spelarnas energi och matchresultat eftersom Atalanta och Lazio är nästkommande motståndare i ligaspelet.

Spelare i Milan som missar matchen är Tomori, Kalulu, Calabria, Pobega och Zeroli.

Möjlig startelva för Milan (4-3-3): Maignan; Florenzi, Kjaer, Gabbia, Theo; Musah, Reijnders, Bennacer; Pulisic, Jovic, Leao

Intressant fakta:

  • Milan har gjort minst två mål i deras nio senaste bortamatcher.
  • Rennes har vunnit returmötet i sex av deras sju senaste matcher i Europaspel.
  • Om Milan vinner skulle det vara första gången sedan 2009 som de vinner två bortamatcher i följd i Europaspel.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen