Redaktionens spelarbetyg: Rennes-Milan

Milan skulle åka till Frankrike och bevaka sin trygga 3-0-ledning från första mötet mot Rennes. Ett tidigt insläppt mål satte lite nerv i matchen, men Milanspelarna redde ut situationen och tog sig bekvämt vidare med två måls marginal, trots en 3-2-förlust i den här matchen.

Startelvan

Maignan [6] – Ytterligare tre insläppta mål i Mikes kasse. Förvisso är två av målen från straffpunkten, men oavsett så är det svårt att vara nöjd med tre insläppt mål. Gör dock några bra räddningar och är bra i passningsspelet, så han får godkänt.

Florenzi [6] – Använde sin erfarenhet och rutin och bidrog till ett lugn i laget trots ett tidigt mål i baken. Stabil defensiv och trygg i sitt passningsspel.

Kjaer [6] – En av Milans mest tongivande spelare den här kvällen och stod för en överlag bra insats. Ett onödigt snedsteg dock när han på ett rent av klumpigt sätt orsakade en straff till Rennes, vilket drar ned betyget något.

Gabbia [6] – Tillsammans med Kjaer bildade Gabbia ett för dagen starkt mittlås. Han var som vi nu vant oss vid stenhård i duellspelet och han ska inte bära skulden för något av baklängesmålen.

Hernandez [6.5 MOTM] – Solid defensivt samt delaktig och engagerad i mycket offensivt. Kan dessutom tillskriva sig en mycket fin assist efter att han hittade Jovic skalle med ett hårt och precist inlägg.

Bennacer [5,5] – Verkar inte riktigt vara i fullt slag ännu efter sin långa skadefrånvaro. Stod för en del enkla misstag under matchen som han i toppslag inte brukar göra. Hans intentioner i spelet med boll såg dock bra ut, men utförandet behöver bli lite bättre.

Reijnders [6] – Arbetade stenhårt i båda riktningar som vanligt, vilket är livsviktigt för den här Milanupplagan. Var också ganska ensam med att våga slå öppnande passningar i djupled, där han bland annat hittade Theo som sedan pricksköt på Jovic huvud till 1-0.

Musah [5] – Blixtrade till i korta sekvenser där man såg hans fulla potential. Däremellan föll han ned i ganska rejält djupa dalar rent kvalitativt och han behöver hitta en betydligt högre lägstanivå.

Pulisic [6] – Tog sig till goda möjligheter att göra både mål och assist. Den här gången ville det sig inte riktigt hela vägen för Pulisic som ändå kommer undan med godkänt.

Leao [5,5] – För Leaos betygs skull var det tur att han fick in sitt mål i andra halvlek. Utöver det var han ganska menlös. Han lyckades sällan med sina genombrottsförsök och han levererade väldigt få kvalitativa skott och framspelningar.

Jovic [6,5] – En minirevansch för Jovic från hans hjärnsläpp senast. Det är ingen extraordinär prestation vi pratar om, men åtminstone en av Milans bästa spelare i matchen. Gjorde det viktiga kvitteringsmålet i första halvlek som i praktiken tog död på det lilla hopp Rennes hade fått upp efter sitt ledningsmål.

Avbytare

Okafor [5] – Fick ersätta Leao med halvtimmen kvar men han hann inte uträtta något av värde under den stunden.

Chukwueze [4,5] – Det kändes som att det fanns ytor för Chukwueze att operera på, men få initiativ kom från honom. Svagt inhopp ännu en gång.

Loftus Cheek [5,5] – Den halvtimme han fick på banan var uppenbarligen inte tillräckligt för att engelsmannen skulle hinna sätta sin prägel på matchen. Gjorde det han skulle men syntes inte till mycket.

Thiaw [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Terracciano [N/A] Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [5] – Tre insläppta mål mot Rennes är för mycket. Två av målen förvisso på straff, men med tanke på hur mycket chanser Rennes faktiskt skapade, hade det troligen blivit mål ändå. Det får Pioli ta på sig. Sen skapade laget många chanser där någon kanske borde förvaltats bättre, vilket givetvis inte Pioli ska lastas för.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen