Pioli: “En viktig match I ligan”

Några ord från Coach Pioli inför kvällens match mot Atalanta.

Om AC Milan mot Atalanta:

– Matchen mot Atalanta är väldigt viktig för vår situation i ligaspelet. Flertalet lag under oss i tabellen plockar poäng och vi behöver hitta tillbaka till ett vinnande spår. Det kommer bli tufft då vi möter ett lag i form. De har vunnit över oss två gånger den här säsongen så vi förbereder oss för att prestera bättre.

Om lottningen i Europa League:

– Vi gick vidare i Europa League och vi är i det för att nå bra resultat och vinna en titel. Vårat öde ligger i våra händer och är inte beroende på vilka vi lottas mot. I Europa finns det inga lätta motståndare. Slavia Prag vann sin grupp före Roma och krigar för att vinna sin inhemska liga.

Om möjliga återkomster:

– Kalulu gör det bra. I och med idag har han gjort en full vecka med laget. Tomori mår också bättre men fortfarande en bit ifrån att vara tillgänglig för spel. Båda två vet hur vi ska spela försvarsspel, de är aggressiva och snabba och kommer vara väldigt viktiga för oss under resterande del av säsongen. Calabria borde också börja träna med gruppen.

Om försvarsspelet:

– Det kommer vara väldigt många dueller. Sättet som vi pressar på och intensiteten kommer kunna vara avgörande i den här matchen. Atalanta har stor potential offensivt och flera olika alternativ så vi måste vara kompakta och aggressiva. Vi måste vara effektiva offensivt då vi alltid försöker att göra många mål.

Om kalendern och tävlingar:

– Vi har ett relativt tufft schema då vi är kvar i Europa. Det påverkar hur vi förbereder oss inför matcher. Atalanta har haft en full vecka av träning. Vi vill nå bra resultat i alla tävlingar vi ställer upp i. Jag har en stark trupp med spelare. Jag är den enda som har all fakta på bordet så jag är övertygad att det lag jag ställer på banan är det lag som har störst chans att för dagen ta hem en seger.

Om individer och motståndare:

– Maignan är en av de bästa målvakterna i världen och är en oerhört professionell person som hela tiden vill utvecklas. Kjaer är en ledare som vet vad han ska säga och när han ska säga det. Gabbia presterar på en bra nivå och måste fortsätta så. Gasperini har gjort ett fantastiskt jobbunder en väldigt lång tid i Bergamo. De Ketelaere har några väldigt bra kvaliteter och gör det bra.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen