Redaktionens spelarbetyg: Milan-Atalanta

Ett formstarkt Atalanta kom på besök till Milano och San Siro och en tuff batalj väntade. Trots att Atalanta öst in mål senaste tiden var det Milan som totalt dominerade matchen. Dessvärre lyckades inte Milan-spelarna att förvalta sina lägen och matchen slutade 1-1.

Startelvan

Maignan [6] – En relativt lugn dag på jobbet för Mike, men när det väl hände någonting agerade han helt rätt. Några fina räddningar men tyvärr ännu en straff insläppt.

Florenzi [6] – Gör det som alltid bra när han spelar. Han var som vanligt stabil bakåt och bidrog även offensivt med sin fina passningsfot.

Thiaw [6,5] – Många nivåer bättre än senast, och tur var väl det. Den här kvällen agerade Thiaw lugnt och tryggt och tillsammans med Gabbia gjorde han det tufft för Atalantas anfallare att ens komma till avslut.

Gabbia [7] – Gabbia fortsatte att imponera sedan återkomsten och i matchen mot Atalanta var han riktigt bra. Han var följsam när det behövdes och resolut och benhård i dueller när det behövdes.

Hernandez [6,5] – Bra insats men fick tyvärr inte till det där sista lilla. Han var delaktig i väldigt mycket offensivt, dels i samspel med Leao, dels på egen hand. Men slutprodukten saknades lite ikväll. Stabil i sitt defensiva arbete.

Adli [7] – Rejäl uppryckning sen senast även från Adli. Hittade rätt i positionsspelet på ett helt annat sätt och kom verkligen till rätta med sin känsliga passningsfot. Utöver att matchen igenom hota med vassa passningar, arbetade han även stenhårt defensivt med flera fina bollvinster.

Loftus Cheek [6] – Engelsmannen kom inte upp i den nivå vi önskar från honom. Han hade alla möjligheter att göra både mål och assist, men även för Loftus Cheek var slutprodukten för dålig.

Bennacer [6] – Presterade helt okej, men inte mycket mer och han lyckades inte riktigt hitta farliga ytor att operera i.

Pulisic [5,5] – Det finns mer att önska av Pulisic från hans insats mot Atalanta. Hade en bra chans att bli målskytt men fick dessvärre inte träff på bollen.

Leao [8 MOTM] – Bröt äntligen sin långa måltorka i Serie A, och som han gjorde det! Fullständigt briljant mål tidigt i matchen följt av en enastående prestation resten av matchen också. Hittade fram till lagkamrater i farliga skottlägen flera gånger, men tyvärr förvaltades inte lägena.

Giroud [5] – Ingen topprestation från den gamle fransmannen som dessutom var den som orsakade (den mycket tveksamma) straffen som Koopmeiners förvaltade. Fick inte många bollar att arbeta med men kändes heller inte helt på hugget när tillfällena väl dök upp.

Avbytare

Calabria [5,5] – Likt många gånger förr saknades det kvalité i inlägg och beslutsfattande på den sista tredjedelen från Calabria. Gör det absolut godkänt defensivt, men det behövs bättre kvalité offensivt.

Musah [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Okafor [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [7] – Kan lämna San Siro med huvudet högt då hans Milan totalt dominerade matchen mot ett på pappret formstarkt Atalanta. Ineffektivitet framför mål och en mycket tveksamt dömd straff till Atalantas favör blir skillnaden på tre poäng och en poäng, vilket Pioli givetvis inte har något ansvar över.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen