Införrapport: Milan – Atalanta

Milans tredje försök att besegra Atalanta den här säsongen, efter att ha förlorat en match i ligan och en i den italienska cupen. Matchen sparkas igång kl. 20.45. på San Siro.

Milan:

Förlust senast i Europa League-matchen mot Rennes, men Milan vann dubbelmötet så de är klara för åttondelsfinal. I lottningen fick de rödsvarta bästa möjliga motstånd när de lottades att möta Slavia Prag. Innan mötet med Slavia Prag har dock Milan två luriga motståndare i ligaspelet, där den första är den här matchen mot Atalanta i toppform.

Giroud kommer att bli tvungen att spela många minuter mot både Atalanta och Lazio, då Jovic är avstängd i de matcherna på grund av det röda kortet han drog på sig mot Monza. Att hårt belasta den 37-årige anfallaren är inte optimalt, då en skada på nyckelspelaren kan förstöra Milans säsong. Giroud har hittills mäktat med tolv mål och åtta assist i ligaspelet den här säsongen. Det är bara Inters stora stjärna Lautaro Martinez som har varit inblandad i fler mål i ligan den här säsongen (20 mål och två assist).

Thiaw förväntas få nytt förtroende och bilda mittbackspar med Gabbia. I den senaste ligamatchen mot Monza startade Thiaw i en match han nog helst vill glömma. Han var en stor orsak till att Monza lämnade planen med tre poäng. Det är viktigt att han gör en bra match mot Atalanta, inte bara för lagets skull utan också för sitt självtroende. Tillsammans med Tomori bildade han ett av ligans bästa mittbackspar, och förhoppningsvis lyckas han nå tillbaka till samma nivå.

På mittfältet förväntas Pioli starta med Adli och Bennacer bakom Loftus-Cheek i den offensiva mittfältsrollen. Det är samma mittfält som Pioli har mönstrat i de två senaste ligamatcherna, och de är nog sugna på revansch efter bottennappet mot Monza.

Spelare i Milan som missar matchen är Tomori, Caldara, Pobega och Jovic.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Florenzi, Thiaw, Gabbia, Theo; Adli, Bennacer; Pulisic, Loftus-Cheek, Leao; Giroud

Atalanta:

La Dea är i toppform och har vunnit sina sex senaste matcher, inklusive vinsten mot Milan i den italienska cupen. Atalanta kommer att tävla på flera fronter under våren då de möter Fiorentina i semifinalen av italienska cupen, Sporting i åttondelsfinalen av Europa League samt försöker nå Champions League-plats i ligaspelet. Enligt ställningarna nu kommer Serie A att få fem platser till Champions League nästa säsong, men detta beror på hur de italienska lagen fortsätteratt prestera i årets Europaspel.

Under säsongens första möte med Milan var det Lookman som var matchens frontfigur med två gjorda mål. Milan såg ändå ut att få med sig en poäng, tills Muriel i slutminuterna gjorde det avgörande målet med en genialisk klackspark. Lookman är tillbaka från afrikanska mästerskapen och skada, men förväntas inleda den här matchen på bänken. I nigerianens frånvaro har det varit andra spelare som har stigit fram. Gasperinis val att använda De Ketelaere som central anfallare har visat sig vara ett genidrag, då den unge belgaren noterats för fyra mål och två assist på de fem senaste matcherna.

Möjlig startelva för Atalanta (3-4-1-2): Carnesecchi; Scalvini, Djimsiti, Kolasinac; Holm, De Roon, Ederson, Koopmeiners; Miranchuk, De Ketelaere

Intressant fakta:

  • Milan har vunnit mot Atalanta och hållit nollan i de två senaste ligamatcherna på hemmaplan.
  • Endast Inter (59) har gjort fler mål än Milan (49) och Atalanta (47) i ligaspelet den här säsongen.
  • Atalanta har flest skott på mål i ligaspelet den här säsongen, med 137 stycken.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen