Pioli: “Vi måste gottgöra oss själva direkt”

Presskonferens inför matchen mot Roma i Serie A på San Siro.

Inför matchen mot Roma:

– Vi måste gottgöra oss själva direkt efter förra matchen då vi är skyldiga oss själva och fansen. Vi är AC Milan, kritik är en del av vår vardag. Jag har alltid försökt skapa en miljö för mina spelare att kunna uttrycka sig i. Andra halvan av säsongen börjar och vi måste göra det bättre än vad vi gjort hittills. Jag tror att det kommer säkra en tredjeplats i ligan och om något annat skulle ske får vi ta det då. Vi måste göra stora saker och det kommer inte enbart ligga på oss. Jag förväntar mig en öppen och tuff match. Vi behöver prestera på en hög nivå för att kunna nå ett bra resultat. Roma är ett fysiskt och organiserat lag som inte släpper in så mycket mål, blixtrar till offensivt och är starka på fasta situationer. Mourinho är en topptränare och inför vissa matcher behöver du hylla dina motståndare.

Om truppen och säsongen:

– Jag har pratat med truppen och det var ett effektivt möte. Nu ska vi fokusera på ligan innan vi börjar tänka på Europa League. Vi vill göra det bättre än vi gjort hittills. Vi gör det bra fysiskt och statistiken var bra mot Atalanta. Att åka ur cupen efter att ha åkt ur Champions League var en stor besvikelse men det har blivit en källa av beslutsamhet till att spela med mer energi. En sak som måste bli bättre är att vi måste släppa in färre mål, speciellt när vi har numeriska övertag då det visar på att vi inte har varit organiserade och brister i kommunikationen. Det är inte ett problem med defensiven utan det är attityden till försvarsspelet som måste bli bättre i hela truppen.

Om Cardinale på San Siro:

– Det är bra att ha Cardinale på San Siro. En ägares närvaro är alltid en positiv push. Jag pratar alltid med ledningen som är på plats på Milanello.

Om individuella spelare:

– Hernandez spelar bra som mittback, han spelade också fram till ett mål i Coppa Italia. Han kommer definitivt spela men vi får se vilken position. Simic gör det bra och har halvt kommit in i laget. Han har spelat lite mindre på sistone för att jag har tagit andra beslut för att försöka täcka vissa positioner. Terraciano fungerar som ytterback och kan också spela då vi inte har Florenzi tillbaka ännu.

Om Mercaton:

– Vi har fått in Gabbia och Terraciano men rent numeriskt saknar vi en spelare i försvaret. Klubben arbetar för att fylla gapet.

Om kontroversiella domare:

– Jag har stor respekt för Rocchi. Alla vi behöver sänka vår ton men oavsett vem som gör misstag så måste det bli en konsekvens av det. Det måste bli lugnare konfrontationer. Å andra sidan önskar vi att domarna är konsekventa i sina beslut.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen