Införrapport: Milan – Roma

Två lag som nyligen åkte ut ur cupen ställs nu mot varandra i ligaspelet när Milan tar emot Roma. Matchen sparkas igång kl. 20.45 på San Siro.

Milan:

Efter en lyckosam period var det i onsdags dags för kvartsfinal i italienska cupen mot Atalanta. Liksom många andra matcher under den här säsongen såg Milan ut att ha full kontroll över matchen, för att sedan tappa greppet under andra halvlek. Den här gången resulterade det i att Milan åkte ut ur cupen, och en vinst mot Roma behövs nu för att återvända till vinnarspåret.

Det rapporteras att Kjaer och den nyligen återkomna Gabbia kommer att bilda mittbackspar mot Roma. Det innebär att Theo, som gjort det väldigt bra som mittback, nu återvänder till vänsterkanten. Den dödliga duon – Theo och Leao – visade mot Atalanta att de är svårstoppade när de sätter fart framåt. Milans mål mot Atalanta gjordes av Leao efter en passning av just Theo.

Leao lyckades göra två mål i italienska cupen, men han har inte nätat i ligaspelet sedan september. Med Okafor tillbaka från sin skada måste Leao hålla den höga nivån som förväntas för att behålla sin plats i startelvan. Noterbart är att 19-årige vänsteryttern Chaka Traore har gjort två mål på sina senaste två matcher, mot Empoli och Cagliari.

Milanspelare som missar matchen är Sportiello, Tomori, Thiaw, Kalulu, Florenzi, Caldara, Pellegrino, Pobega, Chukwueze och Bennacer.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Kjaer, Gabbia, Theo; Adli, Reijnders; Pulisic, Loftus-Cheek, Leao; Giroud

Roma:

Förra helgens ligamatch mot Atalanta slutade 1 – 1 efter att Dybala räddat en poäng på straff. Dybala, som har gjort fem mål och fem assist i ligan den här säsongen, kommer att missa matchen mot Milan på grund av skada. Mot Atalanta var Roma förtjänta av tre poäng, men Atalanta lyckades hålla emot. Romatränaren Mourinho drar sig inte för att uttrycka sina åsikter om domarnas beslut, och mot Atalanta resulterade det i ett rött kort, vilket innebär att han inte befinner sig vid sidlinjen mot Milan.

Precis som Milan spelade Roma kvartsfinal i italienska cupen i onsdags. I huvudstadsderbyt mot Lazio räckte det inte för Roma, och de åkte precis som Milan ut ur cupen i kvartsfinalen. Det blev kalabalik på tilläggstid och tre röda kort delades ut, varav två av dem till Romaspelare.

Roma ligger för närvarande på en åttondeplats i ligan, men det är bara fyra poäng upp till den viktiga fjärdeplatsen. Bortamatcherna har varit Romas svaghet den här säsongen. De har endast lyckats få med sig åtta poäng på nio spelade matcher utanför Stadio Olimpico.

Den tidigare Interspelaren Lukaku, som ägs av Chelsea, är nu utlånad till Roma istället. Belgaren är lagets främste målskytt och har stått för åtta fullträffar i ligan den här säsongen. Det gäller att Milanspelarna samarbetar för att få stopp på honom, eftersom ingen av Milans mittbackar kan jämföra sig fysiskt med den stora Lukaku.

Möjlig startelva för Roma (3-5-2): Patricio; Mancini, Llorente, Huijsen; Kristensen, Cristante, Paredes, Bove, Spinazzola; Belotti, Lukaku

Intressant fakta:

  • Lukaku har gjort mål i alla fyra matcher han har startat mot Milan i Serie A.
  • Giroud är ett mål ifrån att göra minst tio mål i ligan tre säsonger i följd. Senast en spelare i Milan lyckades med det var Pato, för över tio år sedan.
  • Roma har inte besegrat Milan i ligaspelet under de åtta senaste försöken.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer