Pioli: “Ingen kan vara nöjd med Milans säsong hittills”

Stefano Pioli hoppas att Milan kan komma tillbaka på det vinnande spåret efter segern mot Roma. Tränaren medger att Rossoneris resultat under den första halvan av säsongen 2023-24 har lämnat alla otillfredsställda.

Milan befinner sig för närvarande på tredje plats i Serie A, men har mycket arbete kvar för att betraktas som titelutmanare. Rossoneri ligger för närvarande nio poäng bakom rivalerna Inter som placerar sig på första platsen.

Piolis ord om Coppa Italia-uttåget, målsättningar samt spelarnas motivation:

– Vi måste försöka ha ett mycket specifikt mål. Det är att förbättra den första omgången. Jag tror att detta skulle garantera tredjeplatsen. Om du vill sikta på något ännu bättre, måste du verkligen förbättra dig på flera aspekter.

– Mötet (med teamet) ägde rum. Det verkade vara en effektiv diskussion om vad vi vill göra från och med i morgon. Vi har väldigt tydliga mål. Vi har drabbats av ännu en besvikelse, men vi måste omvandla den till bra energi för att omedelbart återhämta oss.

Om Milans seger:

– Vid 2-1 var matchen verkligen öppnad igen, vi behövde döda den när vi gjorde det. Det tredje målet gav oss större lugn i slutet.

Den defensiva fasen:

– De offensiva kantspelarna gjorde vad jag bad dem om. Med tanke på Romas formation arbetade vi mer med ytterbackarna. Vi väntade på dem för att undvika att ge Roma djup. Vi gjorde det okej i den defensiva fasen, men vi kan alltid göra det bättre.

Om transfermarknaden:

– Klubben vet att det finns behov och arbete pågår. Vi får se om vi kan utnyttja några möjligheter för att täcka några hål som vi har på grund av skador.

Om Cardinale:

– Hans närvaro i omklädningsrummet före matchen var trevlig. Han stöttade och stimulerade oss, han bekräftade att klubben alltid kommer att vara ambitiös och alltid respektera budgeten. Jag pratar inte om budgeten för transferfönstret i januari eftersom jag inte känner till den.

Scudetton:

– Vi behöver bara fokusera på oss själva. Vi har ett tydligt mål: vi hade en hyfsad första omgång, nu vill vi ha en utmärkt andra omgång. Det kommer inte att bli lätt, men vi kan bara tänka på nästa match.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen