Införrapport: Newcastle – AC Milan

Sista matchen i Champions League för den här säsongen och den sista gruppspelsmatchen då formatet ändras till nästa säsong. Chansen att gå vidare finns fortfarande för båda klubbarna så det är mycket som står för spel. Avspark 21.00 på St.James´ Park.

Newcastle:

Newcastle har precis som Milan blandat och gett den här säsongen och har ett tufft utgångsläge i ligan inför den mest intensiva perioden i engelsk fotboll. The Magpies kommer från två raka förluster i ligan mot Everton och Tottenham.

Skadeläget har också varit en faktor till lagets svårighet att hitta kontinuitet i sin form. Det blev inte heller bättre av att Tonali stängts av i 10 månader. Till matchen mot Tottenham saknades det hela 12 spelare.

Möjlig startelva för Newcastle (4-3-3): Dubravka, Trippier, Lascelles, Schar, Livramento, Joelinton, Guimaraes, Miley, Almiron, Isak, Gordon.

AC Milan:

Milan kommer från en tuff förlust mot Atalanta och man tappar mer och mer mark mot toppkonkurrenterna Inter och Juventus.

En stående punkt under säsongen har varit skadeläget och till kvällens match så saknas framförallt viktiga försvarare som Thiaw och Kalulu. Leao är tillbaka och tillgänglig för spel och Okafor kan mycket väl vara redo för spel.

Möjlig startelva för AC Milan (4-3-3): Maignan, Calabria, Tomori, Hernandez, Florenzi, Loftus-Cheek, Reijnders, Musah, Pulisic, Giroud, Leao.

Intressant fakta:

  • Milan har endast vunnit en gång på 21 försök på engelsk mark i Europa-sammanhang.
  • Senast lagen möttes slutade matchen 0-0 trots att Milan hade 25 avslut i den matchen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen