Införrapport: Milan – Lazio

Milan: Tappade poäng i den senaste omgången borta mot Chievo. Sedan uppvisningen i cupen mot Alessandria där de rödsvarta mäktade med hela fem mål, har laget inte lyckats göra ett enda på sina två senaste matcher. Två raka matcher utan vinst har satt en redan ifrågasatt Mihajlovic i ett ännu tuffare läge. Antonelli försvarade tränaren i en intervju häromdagen där han gjorde det tydligt att hela laget står bakom den serbiske tränaren. Lagkapten Montolivo är tillbaka från skada och väntas göra Bertolacci sällskap på det centrala mittfältet. I Niangs frånvaro har både Menez och Balotelli underpresterat. Den här gången väntas Luiz Adriano bilda anfallspar med Bacca i en 4-4-2-formation.

Skador och avstängningar: Niang och Kucka missar matchen på grund av skador. Ingen spelare är avstängd.

Truppen: Abbiati, Donnarumma, Diego Lopez, Abate, Alex, Antonelli, Calabria, De Sciglio, Ely, Mexes, Romagnoli, Zapata, Bertolacci, Bonaventura, Honda, Mauri, Locatelli, Montolivo, Poli, Bacca, Balotelli, Boateng, Luiz Adriano, Menez

Trolig startelva (4-4-2): Donnarumma, Abate, Zapata, Romagnoli, Antonelli, Honda, Bertolacci, Montolivo, Bonaventura, Bacca, Luiz Adriano

Lazio: Rom-laget anländer till San Siro efter en 0-3-förlust hemma mot Sparta Prag i Europa League. Lazio är därmed utslagna ur turneringen och har nu enbart Serie A att fokusera på. Det som talar för ”Biancocelesti” är att laget gått obesegrade ur sina senaste sju bortamatcher i ligan (2 vinster, 5 oavgjorda). Lazio lider dock av stora skadebekymmer, där holländaren De Vrij kan räknas som det största tyngsta avbräcket. I höstas förlorade man mot Milan (1-3) så förvänta er ett revanschsuget Lazio.

Skador och avstängningar: De Vrij, Basta, Radu, Milinkovic-Savic, Kishna och Konko är skadade. Ingen spelare är avstängd.

Truppen: Marchetti, Berisha, Guerrieri, Patric, Braafheid, Gentiletti, Bisevac, Mauricio, Hoedt, Lulic, Parolo, Cataldi, Onazi, Mauri, Felipe Anderson, Candreva, Biglia, Klose, Matri, Keita, Djordjevic

Trolig startelva (4-3-3): Marchetti, Patric, Hoedt, Mauricio, Braafheid, Parolo, Biglia, Lulic, Candreva, Matri, Felipe Anderson

Snabb fakta:
– Milan har misslyckats med att göra mål endast en gång på de senaste 19 hemmamötena med Lazio i Serie A (0-0 i februari 2011).
– Milan har inte gjort mål på de senaste två ligamatcherna. Senast de rödsvarta gick tre raka ligamatcher utan att näta var i november 2001.
– Senast Lazio vann på bortaplan mot Milan i ligaspelet var i september 1980 – sedan dess har ”Il Diavolo” 15 vinster och 10 kryss.
– Carlos Bacca har fyra raka ligamatcher utan mål – i dessa har colombianen noll skott på mål.
– Lazio är det klubblag där Mihajlovic gjort flest mål och framträdanden under sin spelarkarriär: 126 matcher, 20 mål
– Mihajlovic har mött Lazio 10 gånger: 2 vinster, 1 oavgjord och 7 förluster. Han har aldrig besegrat dem på hemmaplan.

Serie A: Milan – Lazio
Arena: San Siro
Avspark: Söndagen 19 mars klockan 20:45
TV: Viasat Sport och Viaplay
Huvuddomare: Paolo Tagliavento

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer