Införrapport: AC Milan – Sassuolo

Året börjar lida mot sitt slut men än så länge finns det mer Serie A-fotboll att spela för Milan. Sassuolo står för motståndet och det är avspark på San Siro kl 18.00.

AC Milan:

Det har varit ett år där Milan har blandat och gett i sina prestationer. Efter att ha imponerat mot Newcastle och Monza så kom ännu en chockförlust förra helgen mot Salernitana. Pioli är hårt kritiserad och vad det verkar så börjar tålamodet ta slut. Frågan är om detta kan bli hans sista match som huvudansvarig för AC Milan?

Frånvarolistan är fortsatt lång hos Milan och man kommer inte ha så mycket att laborera med från bänken i dagens match. Bänken kommer till största del bestå av unga spelare.

Bekräftad startelva för AC Milan (4-3-3): Maignan, Calabria, Kjaer, Hernandez, Florenzi, Loftus-Cheek, Bennacer, Reijnders, Pulisic, Giroud, Leao.

Sassuolo:

Efter flera år där Sassuolo har prestera på en hög nivå, sett till förutsättningar, befinner sig klubben på en 16:e-plats med endast två poäng över nedflyttningsstrecket.

Man har under sommaren sålt av spelare som Locatelli, Raspadori och Traore för att kunna finansiera värvningar som Pinamonti och Boloca m.fl. En spelare som dock är kvar i klubben är Domenico Berardi. Berardi har under flera år ryktats till större klubbar varav Milan är en av dessa. Berardi visar också på att det finns en hög höjd i laget och han har avgjort mot storklubbar tidigare i karriären.

Bekräftad startelva för Sassuolo (4-2-3-1): Consigli, Toljan, Ferrari, Eric, Pedersen, Thorstvedt, Henrique, Berardi, Lauriente, Bajrami, Pinamonti.

Intressant fakta:

  • Milan har hållit nollan i nio hemmamatcher under 2023. Senast de höll nollan i så många matcher under ett kalenderår var 2014 då man höll 10 nollor.
  • Milan har släppt in 64 mål i alla turneringar under 2023 vilket är ett negativt rekord för klubben.
  • Giroud behöver ett mål till för att tangera fjolårets målskörd då han stod för 19 mål under hela kalenderåret.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen