Redaktionens spelarbetyg: Salernitana – Milan

Bortamatch mot tabelljumbon och tre poäng skulle hämtas hem. 30 minuter in i matchen kändes det också som att trepoängaren skulle bärgas utan större bekymmer. Men Milan klappade ihop, hamnade i underläge, och kom till slut undan med blotta förskräckelsen. En poäng fick räcka efter en insats som lämnade en hel del övrigt att önska.

Startelvan

Maignan [5] – Insatsen av Maignan blev svårbedömd då han gjorde väldigt mycket bra under matchen. Tyvärr bjöd han på en rejäl blunder när Candreva sköt från långt avstånd. Det blev ett dyrköpt misstag som tråkigt nog väger tyngre än alla bra aktioner.

Tomori [6,5 MOTM] – Såg stabil ut i vanlig ordning och var en av få i Milan som visade lite ryggrad. Symboliskt nog var det också han som gjorde 1-0 i första halvlek. Ännu mer symboliskt fick han dessvärre kliva av skadad i andra halvlek, föga förvånande med en muskelskada. Det såg inte bra ut, så han lär bli borta ett tag.

Kjaer [5,5] – Gjorde det ok under den första halvleken och var sig lik i duellspelet där han inte la några fingrar emellan. Byttes sedan ut i halvlek efter att ha blivit skadad… Att vara mittback i Milan är förenat med en extremt förökad skaderisk.

Calabria [6] – Även Calabria gjorde det helt okej matchen igenom och var väl den tillsammans med Tomori som visade mest ryggrad och faktiskt verkade vilja vinna. Med det sagt kan han fortfarande höja sig både en och två nivåer.

Hernandez [5] – Långt ifrån en höjdarinsats från Theo som såg vilsen ut den här matchen. Defensivt kom han till sin rätta relativt bra, men offensivt verkade han inte riktigt veta vad han skulle göra eller vart han skulle ta vägen.

Bennacer [6] – Underbart att se Bennacer tillbaka i startelvan och han gjorde det bra. Bennacer besitter egenskaper som är väldigt värdefulla på Milans mittfält där han täcker stora ytor, är aggressiv i helt rätt läge i presspelet och hela tiden är spelbar vid bollinnehav.

Loftus Cheek [5] – Likt hela Milan generellt var Loftus Cheek inte påkopplad och kändes ganska slö och ointresserad. Tog sig till ett riktigt bra läge men fick iväg ett, i ärlighetens namn, svagt avslut rakt på Costil i målet.

Reijnders [5,5] – Inledde i första halvleken med att rida på självförtroendevågen från senaste matchen. Pigg och kreativ och var inblandad i mycket av Milans anfallsspel. I andra halvlek tynade han bort något och när han väl försökte blev det ofta en dribbling för mycket.

Pulisic [5,5] – Borde kunnat uträtta mycket mer från sin högerkant när Salernitana tydligt bemannade sig mer på Leaos kant. Pulisic kunde inte åstadkomma något speciellt i offensiv väg.

Leao [5] – Ännu en märklig insats av vår storstjärna Leao. Ser många gånger loj, ointresserad och nonchalant ut. Helt plötsligt är han på rätt plats i straffområdet och assisterar Tomori till 1-0. Sen är han långa stunder ganska dålig igen, för att sedan frispela Jovic som borde gjort mål men blev förnekad via en högklassig dubbelräddning av Costil. Allt sammantaget så krävs det mer av Rafa.

Giroud [5] – Efter att ha varit ganska bra i de senaste matcherna så vände här Girouds trend. Ikväll lyckades han inte med sitt en-touch-spel och många skarvar och vrickningar hamnade på fel adress. Han är på banan för att göra mål och det var han inte nära att göra idag. Läge att låta Jovic starta kommande match.

Avbytare

Simic [6] – Fick en hel halvlek på banan och såg lugn och stabil ut. Hoppas att den fina formen och de stabila prestationerna inte är något tillfälligt, för det lär bli mycket speltid för honom den närmsta tiden (om han, som mittback i Milan, kan hålla sig skadefri).

Florenzi [5] – Fick hoppa in i en ovan roll i matchens slutskede och presterade efter förutsättningarna okej. Onödigt att börja gruffa med Salernitana-bänken i slutskedet när Milan jagade ett vinstmål.

Jovic [6] – Missade ett riktigt bra läge, men gjorde istället mål på ett läge som inte var självklart. Visar uppåtgående form och känns för stunden som det vassaste centrala vapnet vi har.

Chukwueze [5] – Otacksamt läge att komma in i och säkerligen obekvämt för Chukwueze som inte riktigt ges chansen att komma in i matchform genom kontinuitet. Detta till trots, så förväntar vi oss alla mer av Chuk, särskilt när vi fått se prov på vad han kan i Champions League.

Tränare

Pioli [4,5] – Efter en stark inledning med mycket bollinnehav och ledning 1-0 kändes det som Pioli och hans mannar gick ut med helt rätt approach till matchen. Den känslan suddades sakta men säkert ut under matchens gång och i andra halvlek upplevs hela laget och Pioli som håglösa och, som tidigare nämnts, ryggradslösa. Litet, litet plus för de offensiva bytena i slutet som åtminstone gav en poäng med hem till Milano.