Redaktionens spelarbetyg: Milan – Sassuolo

Så var det dags för den sista matchen för året och det var mardrömsmotståndaren Sassuolo som skulle besöka San Siro. Sassuolo, som tidigare har ställt till med stora besvär för Milan, hade inget annat än vinst i sikte. Den här gången lyckades Milan lyckligt nog spela hem en trepoängare efter att Pulisic avgjorde matchen en bit in i den andra halvleken.

Startelvan

Maignan [6,5] – Relativt lugnt afton för fransmannen som gjorde det han skulle. Kändes stabil och trygg och bidrog i sedvanlig ordning med fint passningsspel.

Calabria [6,5] – Stabil insats även av vår lagkapten. Såg ut som hans prestationer oftast gör, det vill säga en stabil defensiv insats men lite mer att önska av honom i offensiv riktning.

Kjaer [6] – Även vår danske fältherre spelade stabilt och tryggt matchen igenom. En trygg punkt i den centrala defensiven och kompenserar sin bristande snabbhet med robust och rejält spel istället.

Hernandez [6] – Likt sina kollegor i backlinjen gjorde även Theo en godkänd insats. Fick ännu en gång vikariera som mittback och den här gången gick det smärtfritt.

Florenzi [5,5] – Med Theo som mittback agerade Florenzi vänsterback likt tidigare gånger. Gjorde en okej match och var inblandad i en del farligheter samtidigt som hans fina högerfot var ett hot på fasta situationer.

Bennacer [7 MOTM] – Hans kvaliteter var påtagliga matchen igenom och så länge han är skadefri bör han vara referenspunkt på Milans mittfält. Dynamisk och väldigt aktiv i all speluppbyggnad och var också den som hittade fram till Pulisic som gjorde matchens enda mål.

Loftus Cheek [5,5] – Verkar hamnat i en dipp formmässigt och kom inte alls upp i nivå sett till vad han är kapabel till. Kanske läge för Pioli att ge någon annan chansen ett tag så att Loftus blir tvungen att höja sig?

Reijnders [6] – En gammal klassisk (nåja) Reijnders-insats. Mycket bra i många delar av spelet, men när det kommer till den avgörande fasen i offensiv riktning finns det många frågetecken som han behöver räta ut, vilket visade sig även den här matchen.

Pulisic [7] – Absolut inte en strålande insats från amerikanen. Men ett matchavgörande mål är ett matchavgörande mål och han har visat flera gånger att han kan vara tungan på vågen.

Leao [5] – Ytterligare en match där Leao inte riktigt fick till det helt och hållet. Han försöker och utmanar men lyckas inte riktigt med det fullt ut. Hade kanske behövt det bortdömda målet för att få tillbaka lite självförtroende?

Giroud [5] – Väldigt anonym insats från Giroud som inte alls kom in i matchen. Fick inte mycket att jobba på och blev utbytt ganska tidigt i de andra halvleken.

Avbytare

Jovic [5,5] – Fick kliva in i händelserna i ett något otacksamt läge i matchen och lyckades inte påverka matchbilden med något särskilt.

Adli [6] – Gavs möjlighet att vara kreativ och modig på mittfältet och det var han, som han brukar. Det ledde inte till någonting märkvärdigt offensivt, men hans defensiva brister hann lysa igenom vid några tillfällen.

Zeroli [N/A] – Kul med ännu en Serie A-debutant. Spelade för lite för att betygsättas.

Chukwueze [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Simic [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [6] – Inga tydliga linjer i spelet och inga tendenser till någon typ av grundspel, som har saknats under en lång tid. Men en vinst var det som krävdes och det lyckades Pioli och hans mannar att ordna.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen