Införrapport: AC Milan – AC Monza

Efter veckans seger mot Newcastle är Milan är det dags för en tidig söndagsmatch mot Monza i Serie A. Matchen är av stor vikt om Milan ska ha en möjlighet att haka på Inter och Juventus i toppen. Avspark 12.30 på San Siro.

AC Milan:

I en säsong som återigen har präglats av skador kan Milan nu börja se ljuset i tunneln då Simon Kjaer förväntas vara tillbaka från sin skada som gjort att han har fått stå på sidan i några månader. Väldigt viktigt för Milan då försvaret varit den lagdelen som har varit mest utsatt av skador.

Pioli har under senaste tiden fått utstå kritik för sitt Milan som den här säsongen tappat ovanligt många poäng och inte visat upp ett spel som får fansen att tro på titlar.

Bekräftad startelva för AC Milan (4-3-3): Maignan, Florenzi, Tomori, Kjaer, Hernandez, Pobega, Loftus-Cheek, Reijnders, Pulisic, Giroud, Leao.

AC Monza:

Tränaren Palladino fortsätter att göra underverk hos Monza med en liten budget. Klubben har tagit 21 poäng såhär långt i Serie A och placerar sig på en niondeplats endast åtta poäng efter Milan.

Monza har lika många förluster som Milan den här säsongen så de har visat att det är svårt att få med sig alla poäng när man ställs mot dem.

Bekräftad startelva för AC Monza (3-4-2-1): Di Gregorio, D´Ambrosio, Caldirola, Carboni, Pereira, Pessina, Gagliardini, Kyriakopoulos, Colpani, Mota, Colombo.

Intressant fakta:

  • Giroud är en av två spelare som gjort flest nickmål under 2023. Den andra spelaren är Harry Kane.
  • Di Gregorio är den målvakt med flest räddningar i Serie A den här säsongen och tvåa på listan över högst räddningsprocent.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen