Redaktionens spelarbetyg: Milan-Monza

Milan ställdes på söndagen mot Monza i en lunchmatch. Efter ynka tre minuter spelade tog Milan ledningen och efter det var det aldrig något snack om saken. Slutresultatet skrevs till 3-0 och tre nya, viktiga poäng kunde kvitteras ut av de rödsvarta.

Startelvan

Maignan [7] – Mycket bra insats av fransosen. Flera tongivande räddningar och höll sin nolla intakt matchen igenom.

Tomori [6,5] – Höll ihop backlinjen matchen igenom och gjorde det bra i de allra flesta situationerna.

Kjaer [6,5] – Tillbaka i startelvan efter en tids frånvaro och kom in och bidrog positivt med sin rutin. Placeringssäker och stark i duellspelet samt ett tryggt samspel med Tomori.

Florenzi [6] – Fick till slut spela på sin ordinarie position till höger i backlinjen och gjorde det bra matchen igenom. Var nära att bli målskytt två gånger i första halvlek, men stoppades av högkvalitativa räddningar av Di Gregorio.

Hernandez [6,5] – Väldigt aktiv under hela matchen och märktes direkt att han är mer bekväm på sin plats på vänsterbacken istället för centralt.

Pobega [5,5] – Hann inte uträtta något särskilt innan han fick utgå skadad.

Loftus Cheek [6] – Okej insats av mittfältsgiganten. Gjorde det han skulle utan bekymmer, men inget märkvärdigt utöver det.

Reijnders [7,5 MOTM] – Magisk första halvlek och holländarens bästa prestation hittills i rödsvart. Öppnar målskyttet tidigt, är involverad i det allra mesta Milan skapar offensivt och sliter stenhårt defensivt med några grymma brytningar som grädde på moset.

Pulisic [6] – Skaplig match av amerikanen som lyckades skapa några halvlägen. Var en hårsmån från att göra ett riktigt drömmål, men tyvärr gick hans skott i kryssribban istället för i krysset.

Leao [5,5] – Inte alls den nivån vi vet att han besitter, men tillräckligt vass för att bidra med matchavgörande detaljer. Assisten fram till 2-0 är av hög klass.

Giroud [6] – Fungerade bra som referenspunkt i Milans anfallsspel matchen igenom. Gick mållös i matchen men bidrog med en läcker assist av högsta kvalité till Okafors mål som betydde 3-0.

Avbytare

Simic [7] – Svårt att föreställa sig en bättre debut på San Siro för en 18-åring. Målskytt, hållen nolla och en stabil insats i backlinjen.

Okafor [6,5] – Verkar ha hittat formen och rakade in det sista målet i matchen. Hoppas att det inte var en skada som håller honom borta en längre tid.

Bennacer [6] – Bra inhopp där han gjorde vad som krävdes. Viktig speltid för att hitta in i matchtempo.

Bartesaghi [5,5] – Utmärkte sig inte direkt och gjorde det okej under sin tid på planen.

Chukwueze [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas

Tränare

Pioli [6,5] – Perfekt utförd match och det tidiga ledningsmålet underlättar för Pioli och laget. Ger nyttig speltid till ungdomarna och även Bennacer som behöver hitta form, utan att på något sätt riskera att tappa matchen. Låt oss hoppas att det var på Piolis order som Milan gick för 3-0 istället för att backa hem och riskera att tappa sin tvåmålsledning som misslyckats förr.