Pioli: “Vi måste tro på det”

Presskonferens med Pioli och Maignan inför matchen mot PSG.

Stefano Pioli

Om nuvarande form:

– Jag tycker vi har haft otur i matcher som t.ex. Juventus och Napoli och förtjänat mer. Vi var inte bra nog mot Udinese och det har varit en stor besvikelse för oss. Vi måste vända på trenden genom att göra något annorlunda. Jag vet att jag tränar ett bra lag och killarna har det i sig att prestera på en hög nivå.

Om AC Milan mot PSG:

– Den här matchen måste vara en vändpunkt för oss i årets Champions League. Vi kan inte lägga vårt öde i andra resultat som vi inte kan påverka. Vi måste plocka poäng. Motståndet är ett topplag men jag har fantastiska spelare och vi har rätt matchplan för den här matchen. Vi måste tro på det från start till mål. Förberedelserna inför matchen har handlat om hårt arbete och många diskussioner. Fokuset har legat på nödvändig koncentration och hunger att prestera på vår högsta nivå.

Om lärdomar från det förra mötet:

– Lektionen i Paris lärde oss att vår uppmärksamhet behöver vara väldigt hög. De kan hota oss vilket moment som helst men vi såg också att de öppnar upp sig då och då. Vi behöver vara vaksamma på det ta vara på varje chans vi får. Vi var kompakta i den första matchen och vann tillbaka bollen på ett bra sätt, vi behöver bara vara mer vakna på vissa situationer så som målet från Mbappé.

Om individer:

– Pulisic och Chukwueze är redo. Samuel har fått färre minuter efter att ha skadat sig under landslagsuppehållet. Jag tror att Christian startar men Sams kommer vara redo att bidra. Mike är alltid central i vår taktik. Att bygga bakifrån är väldigt viktigt i den moderna fotbollen och han är en toppspelare. Han ger oss mycket trygghet och han har jobbat hårt på den delen av spelet de senaste åren.

Om atmosfären:

– Jag tror att fansen kommer göra allt för att pusha laget till att spela så som AC Milan ska spela. Vi behöver ha dem på vår sida och göra dem till våran 12:e spelare. Vi vill visa att vi är bättre än vår senaste match. Vi är medvetna om vad som hände och vi har möjlighet nu att visa upp en klassisk AC Milan-prestation.

Mike Maignan

Om matchen:

– Vi jobbar med att få till en reaktion på senaste matchen och få med oss ett bra resultat. Vi lyckades ta oss till semifinal förra säsongen och vi vill ta så många poäng som möjligt under de sista tre matcherna. Vi behöver göra det vi vet att vi kan göra för att vinna. Det kommer bli en tuff match för oss men det ska det bli för dem också. Vi behöver ge allt och få tillbaka självförtroendet och beslutsamheten. Vi behöver vara trygga i vetskapen att vi kan prestera bra. Det finns inget utrymme för känslor och vi behöver ge allt för att spela så som AC Milan borde spela.

Om Maignan mot Donnarumma:

– Han är en väldigt bra målvakt, en av dem bästa. Han visar det i varje match och har gjort det i början på den här säsongen också. jag har inte uppnått min högsta potential ännu. Jag kan vara avgörande och dedikerad. Jag är Mike, jag har rätt attityd, jag vet vad jag kan göra, jag är en naturlig ledare och jag kommer alltid göra mitt bästa.

Om Mike mot Mbappé:

– Kylian är en klasspelare, svår att läsa och möta. Vi förlorade med 3-0 senast och matchen är 11 mot 11, min duell är inte mot honom.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen