Införrapport: Milan – Paris Saint-Germain

I returmötet i Champions League behöver Milan bryta sin måltorka när de välkomnar PSG till Italien. Matchen sparkas igång kl. 21.00 på San Siro.

Milan:

En rad otillräckliga resultat toppades av en besvikelse mot Udinese i helgen. Udinese som inte hade vunnit i ligan sedan maj lämnade San Siro med tre poäng, efter ett straffmål av Pereyra. Trots många skador var det många som var besvikna på Pioli och hans lag efter förlusten, men nu finns det en möjlighet att återfå supportrarnas förtroende.

För att avsevärt förbättra sina chanser att ta sig vidare från dödens grupp krävs det att man tar poäng mot PSG på hemmaplan. Problemet för Milan i årets Champions League har varit att även om de har haft många bra chanser, så har de ännu inte lyckats göra mål.

När resultaten inte är som förväntat så riktas blickarna mot lagets stjärna Leao. Efter att ha levererat både mål och assist i säsongsinledningen har han nu inte gjort mål sedan slutet på september. Den underhållande portugisen har nu chansen att visa varför han ska räknas som en av världens bästa spelare.

Spelare som missade matchen mot Udinese men som nu är tillbaka i truppen är Theo, Pulisic, Chukwueze och Loftus-Cheek.

Fortfarande på skadelistan är Bennacer, Caldara, Pellegrino, Sportiello, Kalulu och Kjaer.

Möjlig startelva för Milan (4-3-3): Maignan; Calabria, Thiaw, Tomori, Theo; Loftus-Cheek, Reijnders, Musah; Pulisic, Giroud, Leao

PSG:

Det franska laget har inför den här säsongen tappat stora namn, men de fortsätter ändå att prestera. De ligger en poäng bakom serieledande Nice, vilket också är deras enda förlust i ligan. De åkte på en knall borta mot Newcastle, men efter vinsterna mot Dortmund och Milan leder de fortfarande gruppen med sex poäng. Till skillnad från Milan har inte målskyttet varit ett problem för dem, då de gjort tre mål per match under de fem senaste matcherna.

Frankrikes och lagets stora stjärna, Mbappe, som ryktades att lämna klubben i somras är fortfarande kvar. Den 24-årige fransmannen har denna säsong mäktat med tolv mål och en assist på 13 matcher. När PSG tog emot Milan hemma i Paris skapade Mbappe väldiga problem för Milan. I den här matchen får inte Milanspelarna ge den kvickfotade anfallaren något utrymme framför sitt mål.

Att Parislagets målvakt Donnarumma har ett förflutet i Milan är det nog ingen som har missat. Efter att ha debuterat som 16-åring mellan Milans stolpar hann han även spela över 200 matcher för klubben. Den italienska målvakten fick utstå kritik från supportrar när han valde att låta sitt kontrakt gå ut istället för att förlänga det eller bli såld. Med sitt höga marknadsvärde hade en försäljning kunnat bidra mycket till Milans ekonomi, men istället gick han gratis till PSG inför säsongen 21/22.

Möjlig startelva för PSG (4-3-3): Donnarumma; Hakimi, Skriniar, Marquinhos, L. Hernandez; Zaire-Emery, Ugarte, Vitinha; Dembele, Kolo Muani, Mbappe

Intressant fakta:

  • 17-åriga Zaire-Emery har stått för flest assist i årets Champions League, tre stycken.
  • PSG har lyckats göra mål i sina senaste 47 gruppspelsmatcher i Champions League.
  • Milan har inte lyckats göra mål på sina fem senaste matcher i Champions League.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer