Redaktionens spelarbetyg: Milan – PSG

Inför drabbningen mot PSG befann sig Milan i ett litet kniven mot strupen-läge i CL-gruppspelet. Efter att ha sett oerhört svajiga ut under de senaste veckorna var det också många som trodde att drömmen om CL-slutspel skulle slockna här. Men de rödsvarta reste sig på nio och stod istället för en respektingivande insats, som resulterade i en 2-1-vinst och tre oerhört tunga poäng i “Dödens grupp”, som nu är helt öppen inför de sista två omgångarna.

Startelvan

Maignan [7] – Mycket stabil match av Maignan som stod för flera bra räddningar och var en viktig del i Milans uppbyggnadsspel.

Tomori [7,5] – Milans fältherre i backlinjen den här säsongen och ikväll var inget undantag. Sylvassa brytningar varvat med viktiga rensningar.

Calabria [7]– Milankaptenen stod återigen för en riktigt fin insats, den här gången i kamp mot en av världens vassaste anfallare, Mbappé. Calabria lyckas, med gott understöd givetvis, hålla honom i schack matchen igenom och bara det förtjänar ett gott betyg.

Thiaw [6,5] – Visade ikväll varför han blivit en given pusselbit i den här Milanupplagan. Står stabilt bredvid Tomori matchen igenom och de kompletterade varandra ypperligt i uppdraget att stoppa PSG:s försök att göra mål.

Hernandez [7] – Även Theo stod för en bra insats och den här kvällen var samspelet med Leao tillbaka i gammalt gott slag. Arbetar hårt i defensiven och slog det magiska inlägget till Giroud som resulterade i vinstmålet.

Musah [6,5] – Visade mot PSG varför Milan valde att betala stora pengar för honom. Hans arbetskapacitet är otrolig och i den här matchen sprang han oavbrutet. Är utöver det en positiv injektion i uppbyggnadsspelet där han hittar en del kreativa lösningar.

Loftus Cheek [8]– Tidig markeringsmiss som gav PSG ledningen. Därefter var Loftus Cheek ett monster såväl defensivt som offensivt. Ugarte, Vitinha och Zaire-Emery hade inte en chans mot engelsmannen på mittfältet och han var vital under hela matchen för Milan.

Reijnders [6] – Holländaren gör också en helt okej insats, även om vi sett honom prestera på högre nivå. Framförallt arbetet i defensiven, som var bra, ger honom ett klart godkänt betyg.

Pulisic [6] – Inte amerikanens starkaste prestation i den rödsvarta tröjan, men gör det helt okej fram tills han blir utbytt. Lyckades inte riktigt i sista tredjedelen men är ändå ett ständigt hot samtidigt som han är uppoffrande i hemjobbet.

Leao [8 MOTM] – Otrolig insats av Leao som inte varit sig själv de senaste veckorna. Gör Milans första mål på ett lika spektakulärt sätt som målet är viktigt. Var matchen igenom livsfarlig på sin vänsterkant där han stundtals gjorde lite vad han ville med PSG-försvararna. Som grädde på moset la han även stor kraft i sitt defensiva arbete. Hatten av för Leao.

Giroud [7] – Kliver fram när det behövs som mest. Få anfallare i världen är lika vassa som Giroud i luftrummet och hans aktion när Theo slog sitt inlägg visade verkligen prov på hans kvaliteter.

Avbytare

Krunic [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Okafor [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Florenzi [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [7] – Ikväll hade Mister fler spelare tillgängliga och vi fick återigen se vilken höjd som finns i den här Milan-upplagan. Pioli får i mångt och mycket tacka Loftus Cheek och Leao, men draget att låta hela PSGs spel utgå från Skriniar var briljant och var en nyckel till vinsten.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen