Pioli: “Vi är mer sammansvetsade än någonsin”

Här kommer några ord från Piolis presskonferens inför kvällens match mot Udinese.

Om krysset mot Napoli:

– Förväntningarna är alltid väldigt höga men det är normalt för att vi är AC Milan. Vi förtjänade en tvåmålsledning efter att vi spelat väldigt bra i första halvlek och vi borde ha förvaltat det bättre i den andra halvleken. Det är en skam att vi släppte in mål och gav Napoli en väg in i matchen. Men nu är det bara att släppa det och blicka framåt.

Om AC Milan-Udinese:

Jag tror att Udinese kommer spela ett mer avvaktande spel och ställa upp med ett tight lågt block. Största svårigheterna kommer vara att hitta rätt ytor att överraska dem på utan att öppna upp oss för deras omställningar. Vi behöver jobba tillsammans, visa på tålamod och vara kompakta. Vi kommer ställa upp med bästa möjliga lag för att vi vill vinna för att efter det börja fokusera på nästa Champions League-match.

Om skadeläget:

Loftus-Cheek mår bra och är tillgänglig mot Udinese medan Pulisic, Chukwueze och Kjaer borde vara tillbaka mot PSG. De senaste två veckorna har vi haft en del spelare borta och rotationen har varit begränsad men den situationen börjar se bättre ut. Att spela så många matcher ökar självklart risken för skador.

Om stämningen i omklädningsrummet:

– Jag är extremt nöjd med hur gruppen har format sig och vår identitet. Jag kan med säkerhet säga att jag inte har några tvivel när det gäller sammanhållningen. Grabbarna är öppna och deras attityd har alltid varit toppklass. Även det året vi vann Scudetton så var vi inte så sammansvetsade som vi är nu. Däremot behöver vi höja våra prestationer när det gäller det tekniska och koncentrationen. Många personer jobbar hårt på Milanello och jag pratar med Furlani och Moncada på daglig basis. Jag håller Ibra väldigt högt men klubben stöttar mig i allt.

Om individer:

Romero har tränat på väldigt bra sen han kom till oss. Jag tror att han hade kunnat varit mer skarp mot Napoli och jag är inte säker på om han startar. Reijnders, precis som Theo, har inte tappat form men vi hoppas på några fler assist och mål från honom. Giroud är en fantastisk person och spelare. Jag har alltid haft förmånen att få träna toppanfallare och han är definitivt en av dem. Vi alla behöver göra bättre ifrån oss och om alla kan ge den extra procenten så kan det göra skillnaden.

Om försvarsuppsättningen:

I försvaret har vi ett problem med antal. Vi kan kanske göra något i januari och om det är nödvändigt så är klubben redo. Simic är en intressant spelare och han har tränat med oss förr vilket han även har gjort den här veckan. Musah har väldigt bra egenskaper och kan även spela ytterback om det skulle behövas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen