Redaktionens spelarbetyg: Napoli – Milan

Milan åkte till Neapel med en positiv trend sett till de senaste mötena med Napoli. Med första halvlek spelad var det mycket som talade för att den fina trenden skulle hålla i sig. Men efter ännu ett par skador i Milantruppen och oprövade kort tvingades in i handlingen, kunde Napoli både reducera och kvittera i den andra halvleken. 2-2 stod sig och var ett resultat som båda lagen till slut kunde känna sig nöjda med.

Startelvan

Maignan [5] – Skakig insats överlag av den annars så stabile målvakten. Flera osäkra ingripanden i luftrummet, flera missade passningar och, i ärlighetens namn, tveksamma ingripanden på båda målen. Politanos mål är kanske hårt att lasta Mike för, men hela agerandet vid Raspadoris frispark borde varit bättre.

Tomori [6] – Bra insats, men inte riktigt på samma nivå som han uppvisat hittills under säsongen. Han var stabil matchen igenom och fick ta ett extra stort ansvar när mittbackskollegan helt plötsligt var en totalt oprövad argentinare.

Calabria [7]– Helt klart bäst i Milans defensiv och tog ett stort ansvar matchen igenom. Kvaratskhelia lyckades bara ett fåtal gånger ta sig förbi Calabria, vilket måste ses som ett gott betyg till Milankaptenen. Står dessutom för en assist till Giroud när han prickade fransosens panna med ett välriktat inlägg.

Kalulu [N/A] – Utbytt efter knappa 20 minuter spelade och hinner inte uträtta tillräckligt för att få ett betyg.

Hernandez [6] – Mer lik sig själv den här matchen än tidigare, även om vi alla vet att det finns ytterligare nivåer i honom som inte visades mot Napoli heller. Var aktiv och delaktig i mycket mer av anfallsspelet och borde fått en assist in på sitt konto när han frispelade Reijnders i slutet av första halvleken.

Musah [7] – Den unge amerikanen fortsätter att imponera på mittfältet med gedigna arbetsinsatser. Gjorde livet surt för Napolis mittfält när han hela tiden låg hack i häl på dem.

Krunic [5,5]– Ryckte upp sig väsentligt efter bottennappet mot PSG tidigare i veckan, men med det sagt var inte heller det här någon briljant insats från Krunic. Godkänt, varken mer eller mindre.

Reijnders [5,5] – Holländaren blandade och gav lite under matchen, men får inte riktigt till det där sista lilla som krävs, speciellt i den här typen av matcher. Tyvärr är det den grova missen i slutet på första halvlek som sätter prägel på hela hans insats, för där måste det vara mål (i alla fall skott på mål).

Pulisic [6,5] – Fick endast en halvlek på banan, troligtvis på grund av en skadekänning. Gjorde det riktigt bra i den första halvleken där i stort sett alla Milans farligheter kom från högerkanten med Pulisic i spetsen. Assist till Girouds första mål som grädden på moset.

Leao [5] – En formsvacka går att konstatera efter ännu en blek insats av Milan storstjärna. Såg mer loj ut än han gör i vanliga fall och lyckades sällan med sina försök att utmana. Hoppas innerligt att Leao kan bryta den negativa trenden för Milan är i stort behov av hans individuella briljans.

Giroud [7,5 MOTM] – Grymt imponerande att igen kliva fram i en stormatch genom att göra två viktiga mål. Visade att han fortsatt är livsfarlig i huvudspelet så länge han får vettiga bollar att arbeta med.

Avbytare

Pellegrino [5] – Slängs rätt in i hetluften efter att Kalulu skadade sig. Överlevde första halvlek trots några svajiga aktioner, men gör sedan en rejäl miss i början av andra halvlek som släpper in Napoli i matchen igen. Tufft läge att komma in i så klart, men såna misstag får inte hända.

Romero [5] – Fick en hel halvlek på planen då också Pulisic fick lämna skadad. Romero syntes inte till mycket alls och Milans högerkant gick från att skapa allting i första halvlek till att bli i stort sett obefintlig i andra halvlek.

Jovic [5] – Gjorde väl egentligen ingen människa glad under stunden han fick på planen.

Okafor [5] – Lyckades inte heller han med något särskilt under sin korta tid på planen.

Florenzi [N/A] – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Tränare

Pioli [5,5] – Milans tränare får ta emot mycket kritik av flera olika anledningar, en del av kritiken mer befogad än annan. Det ska dock nämnas att han inte kan styra över spelartrupp och skador och i den här matchen inte har andra alternativ än exempelvis Romero eller Pellegrino att slänga in. Att få med sig en poäng borta mot Napoli är inte alls dåligt, men att tappa en tvåmålsledning är så klart det som svider. Det bör dock inte Pioli klandras för..