Införrapport: Milan – Udinese

Efter en vecka där resultaten inte har gått de rödsvartas väg tar man emot Udinese på hemmaplan. Matchen sparkas igång kl. 20.45 på San Siro.

Milan:

Milan spelade fin fotboll och var överlägsna mot Napoli i första halvlek med en rättvis ledning på 0 – 2, där Giroud gjorde två nickmål. Pulisic byttes ut i halvtid på grund av en skadekänning, och Napolis tränare Garcia gjorde ett trippelbyte. Under andra halvlek kom Napoli ut med en helt annan energi och lyckades både reducera och kvittera.

Kalulu utgick skadad i början av matchen, och Milan bekräftar på sin officiella hemsida att han har opererats och förväntas vara borta i fyra månader. Med Thiaw avstängd fick den unge argentinaren Pellegrino göra sin Serie A-debut. Pellegrino byttes ut mot slutet av matchen på grund av skada och kommer vara borta en tid framöver.

Milans skador på mittbackar och högerytterpositionen kommer vara något för Pioli att fundera på under de nästkommande matcherna. Tomori och Thiaw är givna som mittbackar, men de återstående Caldara, Pellegrino, Kalulu och även Kjaer rapporteras vara skadade. Pulisic och Chukwueze är också skadade.

Pioli förväntar sig ett kraftigt spelövertag mot ett djupt liggande Udinese. Det rapporteras att Milan därför kommer ställa upp i en klassisk 4-4-2-formation för att få fler spelare i straffområdet, där Giroud får sällskap av Jovic längst fram.

Förutom de tidigare nämnda är Bennacer och Sportiello skadade, men Loftus-Cheek rapporteras vara tillbaka från skada och redo för inhopp.

Möjlig startelva för Milan (4-4-2): Maignan; Calabria, Thiaw, Tomori, Theo; Musah, Krunic, Reijnders, Leao; Jovic, Giroud

Udinese:

Udinese har haft en dålig start på säsongen, där man har samlat ihop sju poäng på tio matcher. Den säsongsstarten ledde till att Sottil förra veckan fick sparken från tränarposten. Gabriele Cioffi, som fick avgå som tränare i Hellas Verona förra hösten, är nu tillbaka i Udinese som han tränade under säsongen 21/22.

Under den här sejouren har Cioffi hunnit med två matcher som tränare för de vitsvarta. Den första matchen resulterade i ett likaresultat mot Monza i ligan, och i den andra matchen åkte man ut ur den italienska cupen mot Cagliari tidigare i veckan, när man förlorade efter förlängning.

Under sommarens transferfönster såldes förra säsongens främsta målskytt, Beto, till Everton. I hans ställe har man lånat in en annan stor anfallare, Lorenzo Lucca. Lucca är den Udinese-spelare som Milans försvar främst måste hålla koll på. Av de sex mål som Udinese har gjort i ligan har Lucca stått för två mål och en assist. Den långa anfallaren, som mäter över två meter, kan skapa problem för vilket försvar som helst.

Möjlig startelva för Udinese (3-5-1-1): Silvestri, Perez, Bijol, Kabasele; Ebosele, Samardzic, Walace, Lovric, Kamara; Pereyra; Lucca

Intressant fakta:

  • Udinese har ännu inte vunnit en match denna säsong, men spelat sju oavgjorda matcher.
  • I mötena mellan lagen är Udinese-legenden Di Natale främste målskytten med elva mål.
  • Zlatans sista mål i sin karriär kom från straffpunkten mot Udinese i våras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen