Pioli: “En vändpunkt för gruppen”

Några ord från Milans tränare Stefano Pioli och Davide Calabria inför den viktiga matchen mot Borussia Dortmund i Champions League.

Stefano Pioli

Om Borussia Dortmund:

– Det är en väldigt viktig match och en vändpunkt för gruppen. Vi vet allt om våra motståndare som är väldigt starka och kan orsaka problem för oss. Hursomhelst kan de också få problem. Vi måste att vi måste sätta press när vi är utan boll. När vi har bollen måste vi hitta rätt positioner och anfalla rätt ytor.

Om tennisspelare Jannik Sinner:

– Han inspirerar med sin beslutsamhet, sin talang, sin kvalitet, sin mentalitet och hans vilja att vinna varje poäng. Om Jannik är på plats är vi glada. Men jag vill passa på att gratulera honom och Italiens Davis Cup-lag till vinsten.

Om att fansen är en del av laget:

– Vi mötte “den gula väggen” i Dortmund, men Borussia vet inte hur det är att komma till San Siro under en Champions League-kväll. Fansen har tidigare hjälpt oss nå oanade höjder och jag är helt säker på att de står bakom oss inatt.

Om individer:

– Det var vår plan att Loftus-Cheek skulle spela delar av matchen i ligan men han kände sig inte helt hundra. Givet den kvalitet som The besitter så är han alltid kapabel till fantastiska prestationer och han var väldigt bra mot Fiorentina. Han klev in och hotade centralt i banan där han ordnade straffen och ha slog också en väldigt fin pass till Jovic från den ytan. Det är viktigt för oss att ockupera olika positioner på planen och det är något vi vet hur vi ska göra. Jag var nöjd med Chukwuezes match mot Fiorentina. Han hade det svårt i början av säsongen på grund av en skada vilket har gjort att han inte riktigt kunnat integreras in i vårt sätt att spela. Att ha honom högre upp i banan gör att han blir mer involverad i spelet men hans position kommer bero på hur vi vill spela och hur han kombinerar med Calabria.

Om receptet för framgång:

– Jag vill se ett lag som ger absolut allt ute på planen. Jag har en stark tro på mina spelare och jag är helt säker på att de inte kommer att göra mig besviken. De är väl förberedda och fokuserade och vet hur viktig den här matchen är och att vi går in i den på rätt sätt. Referenspunkten är matchen mot PSG där vi trots underläge spelade som ett lag in i det sista. Det krävs styrka, karaktär och vilja för att komma upp i den nivån vi höll den kvällen även om matchen mot Dortmund är en annan match.

Om behovet av fokus:

– Vi spelar alltid för att vinna. Genom åren har laget visat att de vet hur man gör. Vissa situationer kan uppstå under en match och då behöver man vara mentalt stark för att göra skillnad. Målen vi släppte in mot Lecce och mot Juventus var inte otur utan det var brist på fokus. Att ta sig vidare i Champions League är väldigt viktigt och vårt mål den här säsongen är att vara konkurrenskraftiga i ligan och i Europa.

Davide Calabria

Om vilken typ av match det kommer att bli:

– Jag förväntar mig att båda lagen kommer göra allt för att vinna. De är väldigt offensiva och duktiga på kontringar. Jag tror att matchen kommer spelas i ett högt tempo och hög intensitet, vilket är vanligt i Champions League. Spela mot dem bästa spelarna kan vara väldigt svårt, men det är utvecklande vilket är vad vi vill.

Om att lära sig av sina misstag:

– Genom videoanalys och att arbeta hårt ute på plan har vi försökt förbättra de delar i spelet som vi inte lyckats med tidigare. Vi spelar på en hög nivå och förstår att misstag hjälper oss att utvecklas.

Om Camarda, Sinner och exempel att följa:

– Vi ses ofta som superhjältar men vi är egentligen unga grabbar. Vi älskar att spela fotboll. Det är ett jobb där beslutsamhet, intensitet och vilja behövs. Vi spelar det här spelet för att göra våra föräldrar stolta och ge glädje tillvara fans. Vi hoppas att vi precis som Sinner ska kunna visa vår talang ute på planen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen