Införrapport: Milan – Dortmund

Returmöte mot Dortmund i Italien där tre viktiga poäng står på spel i dödens grupp. Matchen sparkas igång kl. 21.00 på San Siro.

Milan:

Mellan landslagsuppehållen spelade Milan stundtals väldigt bra, men lyckades ändå inte få med sig resultaten. Senaste ligamatchen mot Fiorentina var inte lika välspelad men man kammade hem de välbehövliga tre poängen. Med Giroud och Leao frånvarande var det Theo som tog tag i det och ordnade en straff, vilken han själv gjorde mål på. Framspelningen av Jovic var mycket vacker och möjligen det bästa han har gjort i den rödsvarta tröjan. En annan höjdpunkt från matchen var att 15-åriga Camarda gjorde ett inhopp och blev den yngsta Serie A-debutanten någonsin.

De två matchernas avstängning som Giroud fick mot Lecce gäller bara i ligaspelet, och efter lite välbehövlig vila är han redo mot Dortmund. Leao, som i den senaste Champions League-matchen mot PSG visade att han är världsklass, kommer att missa matchen mot Dortmund på grund av en skada. En annan spelare som utmärkte sig mot PSG var Loftus-Cheek och han förväntas starta även den här matchen. Mot PSG dominerade han mittfältet och verkade vid vissa tillfällen vara ostoppbar.

Pulisic, som startade säsongen exemplariskt, förväntas starta på vänsterkanten i Leaos frånvaro precis som mot Fiorentina. Även Chukwueze förväntas få fortsatt förtroende och starta på högerkanten. Det här är ett gyllene läge för nigerianen att motbevisa supportrarna som inte tycker att han når upp till de höga förväntningarna.

Under första mötet i Tyskland lyckades Milan skickligt hantera Malen. Den vindsnabba vänsteryttern ansågs på förhand kunna skapa stora problem för Calabria, men Milan lyckades hantera den nederländske anfallaren väl. I den senaste Champions League-matchen mot PSG visade de att även Mbappe och Dembele kunde stoppas med bra samarbete defensivt. Det gäller att Milan är lika synkroniserade i den här matchen för att inte ge ytor till Dortmunds skickliga anfallare.

Spelare som rapporteras missa matchen är Sportiello, Kalulu, Kjaer, Caldara, Pellegrino, Bennacer, Okafor, Leao och avstängda Musah.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Thiaw, Tomori, Theo; Reijnders, Adli; Chukwueze, Loftus-Cheek, Pulisic; Giroud

Dortmund:

De svartgula ligger på fjärde plats i tyska Bundesliga. Senaste matchen var mot Borussia Mönchengladbach där de vände ett tvåmålsunderläge till en seger med 4–2. Noterbart är att alla målen gjordes av olika målskyttar. Målskyttet är utspritt i laget, och i ligaspelet är det tre spelare på delad förstaplats i den interna skytteligan. Brandt, Fullkrug och Malen har alla stått för fyra mål vardera denna säsong.

I Champions League-spelet har de svartgula vunnit båda matcherna mot Newcastle, samma Newcastle som demolerade PSG på hemmaplan. Terzics lag har med vinsterna mot Newcastle och likaresultatet mot Milan på hemmaplan spelat ihop sju poäng, vilket gör att de för närvarande leder gruppen. I den här matchen mot Milan kommer de inte ha den ”gula väggen” i ryggen, utan de kommer stå inför ett fullsatt San Siro.

Spelare som rapporteras missa matchen är Nmecha och Süle. Haller och Adeyemi missade senaste ligamatchen mot Mönchengladbach, men kan ha återhämtat sig inför det här mötet.

Möjlig startelva för Dortmund (4-2-3-1): Kobel, Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Bensebaini; Can, Özcan; Reus, Brandt, Bynoe-Gittens; Fullkrug

Intressant fakta:

  • Dortmund har hållit nollan i sina tre senaste Champions League-matcher.
  • Milan har bara förlorat en av de 16 senaste matcherna mot tyska lag i Europaspel, vilket var mot just Dortmund för 20 år sedan.
  • Dortmund har förlorat fyra av sina fem senaste bortamatcher mot italienska lag i Europaspel.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen