Pioli: “Dortmund var bättre och smartare”

Efter den snöpliga förlusten mot Borussia Dortmund delade Stefano Pioli med sig av sina tankar till media. AC Milans chanser att nå åttondelsfinalen ser inte bra ut, och managern vet att de behöver ett mirakel för att kvalificera sig.

Efter att ha släppt in en tidig straff, efter en egen straffmiss, kom Milan tillbaka in i matchen tack vare ett vackert mål av Samuel Chukwueze. Han klev rätt när Rossoneri behövde det och länge låg ett andra mål också i luften.

Stefano Pioli drabbades dock av ytterligare en skada när Malick Thiaw fick ersättas av Rade Krunic, och det var då saker och ting föll samman. I ett samtal med Mediaset efter matchen gav managern sin syn på ännu en tuff kväll.’

Om vad som gick snett efter att ha dominerat matchen:

– Jag tror att vi förlorade det när vi kunde styrt det, men vi förlorade det även när vi missade en 3-mot-1-kontring. Thiaw förändrade vår defensiva balans. I de stunder då vi var tvungna att överträffa oss själva var våra motståndare bättre och smartare än oss.

– Det är tydligt att det var en besvikelse. Vi hade en fantastisk möjlighet och det tynger oss att vi inte lyckades. Vi har en skyldighet att åka till Newcastle och försöka vinna. Vi har en liten chans och vi kommer att åka dit för att spela för den

Om skadeläget:

– Det är oroande, de hade också vissa svårigheter. De spelar för mycket. Sedan hade Malick en bra match, men sedan blir det svårt att ersätta.

Piolis ord till fansen:

– Det är svårt att hitta orden, jag tror inte att fansen behöver mina ord. Vi måste göra bättre ifrån oss.

Chanserna för avancemang:

– Vi har en chans: att vinna i Newcastle. Naturligtvis beror det inte på oss.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen