Pioli: “Vi vill visa att vi är bättre än så”

Piolis ord från presskonferensen inför matchen mot Napoli.

Om att vända på situationen:

– Laget är hungriga på att vända på situationen. För första gången den här säsongen har vi förlorat två matcher i rad och dessa två var stora matcher. Nu är det dags för ännu en stormatch. Vi behöver visa att vi har kvalitet nog att vara konsekventa i våra prestationer. Vi måste hålla i 95 minuter båda dessa lag. Vi måste leva i nuet, vi har gjort en del misstag och inte nått de resultat vi har velat ha. Vi har fått en chans nu att visa vad vi går för och prestera på en högre nivå nere i Neapel.

Om senaste dagarna på Milanello:

– Vi har jobbat hårt och pratat mycket. Var en spänd stämning när vi kom tillbaka från Paris men på rätt sätt. Vi skulle vara illa ute om vi kom tillbaka från en Champions League-förlust med ett leende på läpparna. Vi pratade om det och klargjorde att vi behöver höja oss och förbättra de delarna som har skapat problem för oss.

Om taktiska val:

– Vi har vårt sätt att spela på som vi behöver fortsätta med men det finns vissa delar som vi behöver justera på. Vi kommer inte förändra vårt sätt att spela på utan vi kommer fortsätta vara aggressiva men det betyder inte att vi ska lämna oss helt öppna. Vi behöver läsa av vissa situationer bättre. Det är några detaljer som behöver förbättras men lagets attityd går inte att bli bättre än vad den är. Jag kommer förbereda laget genom att vara så självsäker som jag kan vara för att övertyga spelarna att det vi håller på med är rätt.

Om stödet från ägarna:

– Vi jobbar med ambitiösa ägare som har gett oss förutsättningar att lyckas genom att tänka stort och byggt en konkurrerande trupp. Vi är inte ensamma om att ha en stark trupp men vi måste ha högt uppsatta mål.

Om problemen med målskyttet:

– Det skadar oss. Vi saknar den där sista bollen fram, avslutet och spelare i boxen. Vi går ofta 1 mot 1 ute på kanten och vi slår mer inlägg så vi behöver fler spelare i straffområdet. Reijnders är en spelare som med sina egenskaper kan bidra med mål och assist.

Om Napoli och Garcia:

– Garcia är en väldigt bra tränare. Han hade lite problem i början, vilket är normalt, men nu spelar de bra och skapar mycket målchanser. Det är sant att Osimhen är en stor förlust men de har lyckats med bra resultat utan honom tidigare. Vi behöver vara medvetna om Kvart för han kan skada oss 1 mot 1. Vi kommer försöka vara vakna på det.

Om individer:

– Jovic och Okafor är hela och de är med i truppen och tillgängliga för spel. Ruben är en viktig spelare med tanke på hans fysik och kvalitet. Han har återhämtat sig från sina muskelproblem men har problem med magen. Hans status förbättras för varje dag och det finns en god chans att han är tillgänglig till nästa match. Han behöver vägledning och support i sin återhämtning. Det kan vara så att Theo inte kommer plundra fram på kanten lika mycket med tanke på hur vi kommer spela men han är en av de spelare som kan hjälpa oss att höja ribban.

Om valen på mittfältet:

– Rade och Yacine spelar i samma roll så jag ser inte att de ska spela ihop. Det är normalt att ha konkurrens. De har olika karaktär och det är ett beslut jag kommer ta från match till match. Jag är väldigt nöjd med deras prestationer och hur de tolkar rollen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen