Införrapport: Napoli – Milan

Efter två bittra nederlag inom en vecka är det dags för Milan att möta Napoli på bortaplan. Matchen sparkas igång klockan 20.45 på Diego Armando Maradona-stadion.

Napoli:

Napoli har i säsongsinledningen inte varit den segermaskin de var förra året, då de har tappat poäng i fyra av de nio första matcherna. Det har varit turbulent inom klubben eftersom skytteligavinnaren Osimhen har uppfattat att Napolis egna sociala medier har hånat honom. Osimhen kommer att missa matchen mot Milan på grund av en skada, men det är värt att notera att han har uttryckt förtroende för talangen hos sin landslagskompis, Milans anfallare Chukwueze.

Mittfältskuggen Frank Anguissas skadeproblem har öppnat dörren för den svenske landslagsspelaren Jens-Lys Cajuste, som värvades till Napoli i somras. Cajuste hade en mardrömsstart i säsongens första match när han först orsakade en straff, för att sedan bli utbytt i halvtid. På grund av Anguissas skadebekymmer har Cajuste startat de två senaste matcherna för det blåa laget.

En spelare att hålla extra koll på är Kvaratskhelia, som troligtvis är revanschsugen efter att han förra säsongen blev nedstängd av Milans högerkant med Calabria i spetsen.

Möjlig startelva för Napoli (4-3-3): Meret; Di Lorenzo, Rrhamani, Natan, Mario Rui; Cajuste, Lobotka, Zielinski; Politano, Raspadori, Kvaratskhelia

Milan:

Förra helgens match mot Juventus såg stabil ut för Milan tills Thiaw i slutet av första halvlek drog ner Moise Kean och fick rött kort. Milan spelade med en man mindre under andra halvlek och lyckades inte få med sig några poäng från matchen. Thiaw kommer därför att missa den här matchen, och det återstår att se om Pioli väljer Kjaer eller Kalulu som mittbackspartner till Tomori.

Milan har endast lyckats göra ett mål i de fyra senaste matcherna, vilket var Pulisics mål i nagelbitaren mot Genoa. I Champions League har Milan inte lyckats göra ett enda mål i de tre första gruppspelsmatcherna, trots många bra lägen. Framför allt har anfallarna Chukwueze och Okafor varit skadade, vilket har begränsat Piolis möjligheter att göra förändringar i offensiven. Inför den här matchen är Okafor och Jovic tillbaka efter muskeltrötthet, vilket innebär att de är tillgängliga om förändringar skulle behövas.

Skador i Milan är Bennacer, Caldara, Sportiello, Loftus-Cheek och Chukwueze. Chukwuezes skada innebär att Pulisic spelar mycket på kort tid, eftersom det är osäkert hur mycket ansvar Pioli vågar ge den relativt oprövade och unga Luka Romero.

Möjlig startelva för Milan (4-3-3): Maignan; Calabria, Kalulu, Tomori, Theo; Musah, Krunic, Reijnders; Pulisic, Giroud, Leao

Intressant fakta:

  • Milan har vunnit senaste tre bortamatcherna mot Napoli i ligan.
  • Denna säsong har det inte varit nickmål i någon av Milans matcher.
  • Senaste matchen slutade 1–1, men det räckte för Milan att ta sig till semifinal i Champions League.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen