Pioli: “Laget är redo och har en tro på det vi gör”

Stefano Pioli delger sina tankar inför kvällens match mot Juventus.

Om festen på Milanello:

– Uppehållet har gjort att vi lagt segern mot Genoa bakom oss och vi träffades igen i torsdags och jag hade en härlig födelsedag. Vi var alla tillsammans, spelare och ledare, och de gav mig trevliga överraskningar. Jag gillar när vi är taggade och delar saker med varandra. Vi har vårt sätt att förbereda oss och samla energi inför matcher.

Om känslan inför AC Milan – Juventus:

– Det är definitivt en stor match, för tillfället är vi högre upp i tabellen men kampen om Scudetton är fortfarande väldigt öppen mellan fyra lag. Att vinna är väldigt viktigt för vår säsong och för självförtroendet, inte för att göra ett ryck från Juventus med sju poäng. Vi behöver fortsätta bygga på det vi har gjort bra hittills. Båda trupperna är byggda för att vinna men Juventus fördel är att de endast behöver fokusera på en match i veckan.

Om Mirantes möjlighet:

– Jag har stor tro på Antonio, han är en rutinerad målvakt och väldigt pålitlig. Han är väldigt omtyckt bland hans lagkamrater för hans tekniska och mentala förmågor. Det finns inte så mycket som behöver sägas. Han vet hur han ska läsa av ytor och situationer så vi behöver göra bra ifrån oss för att ge honom så bra förutsättningar som möjligt att lösa dessa.

Om Luka Romero och Yacine Adli:

– Luka är ett naturligt alternativ till Pulisic och jag skulle vara väldigt glad att få spela honom i dessa matcher då han jobbar väldigt hårt och förtjänar det. Yacine är en spelare både för nu och för framtiden. Han ville stanna i klubben och han förtjänar allt som händer honom för tillfället. Han kan öppna upp ytor ifrån hans nya position. Han är en konstnär, även utanför plan, han spelar piano, han sjunger bra, han är charmig och nu charmar han oss på planen också. Det han behöver arbeta på är att spela med mindre risk.

Om skador:

– Kalulu och Krunic är påväg tillbaka, Loftus-Cheek är bättre men inte helt hundra så han kommer inte att vara med men hoppas att han är tillbaka till Champions League. Vi har tyvärr tappat Chukwueze och Sportiello. Vi har nu haft fyra muskelskador sen vi började, under uppehållet har vi jobbat med att få in rytmen och kontinuiteten för spelarna men när det gäller Kalulu och Sportiello har det inte gått bra. Jag skulle gärna ha alla tillgängliga men jag vet att de som är tillgängliga är redo att jobba hårt och de har en tro på det vi gör.

Om Juve och fasta situationer:

– Det är något vi har haft i åtanke när vi förberett oss inför matchen. De är något längre än oss men det behöver inte betyda att vi har en nackdel. Vi har förberett oss inför olika situationer, med eller utan Chiesa. Han är otroligt snabb och har ett bra avslut så om han skulle spela förändrar det Juventus spel markant. Oavsett så vill vi vara så precisa som möjligt och väldigt kompakta utan boll.

Om bettingskandalen:

– Vi är chockade och förvånade över situationen. Alla våra tankar går till Sandro men jag vill inte döma honom för något han kan ha gjort. Jag vill hellre döma honom efter hur han tar sig ur den här situationen där han kanske kan bli en förebild för någon annan. Om jag kan hjälpa honom på något sätt så kommer jag finnas vid hans sida.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen