Införrapport: AC Milan – Juventus

Första matchen efter landslagsuppehållet är ett stormöte där två lag med endast en förlust vardera denna säsong drabbar samman. Milan välkomnar Juventus och kommer att göra sitt yttersta för att ta tillbaka serieledningen. Matchen sparkas igång klockan 20.45 på San Siro.

Milan:

Denna match är den första av tre på förhand svåra matcher för Milan under en veckas tid. Nästa vecka är det bortamatcher mot PSG i Champions League och Napoli i ligaspelet på schemat. Detta i kombination med avstängningar och skador skapar ett oroligt läge. Trots detta går Milan in i matchen som favoriter.

I senaste matchen mot Genoa fick Theo sitt femte gula kort för säsongen och kommer därmed att missa matchen. Förutom det kommer Maignan att missa matchen på grund av ett rött kort i samma match, vilket däremot innebar att man fick se Giroud som målvakt. Den ursprungliga ersättaren för Maignan denna match var Sportiello, men han har tyvärr ådragit sig en vadskada. Istället är det Mirante som kommer göra sin första start i Milantröjan.

Krunic, Kalulu och Loftus-Cheek är tillbaka från sina skador. Loftus-Cheek är inte helt redo för matchspel än, vilket de två förstnämnda rapporteras vara.

Skador i Milan är Bennacer, Calabria och Chukwueze.

Möjlig startelva för Milan (4-3-3): Mirante; Calabria, Thiaw, Tomori, Florenzi; Musah, Adli, Reijnders; Pulisic, Giroud, Leao

Juventus:

Allegris lag kan fokusera helt och hållet på ligan eftersom de inte tillåts spela europaspel den här säsongen. Det är en betydande fördel de har gentemot de andra konkurrenterna i kampen om ligatiteln.

Lagets främsta målskyttar är Chiesa och Vlahovic, som har gjort fyra mål var under säsongen. Båda spelarna är tillgängliga i denna match, men enligt rapporter kommer de inleda matchen på bänken.

Juventus saknar Danilo och Alex Sandro i försvaret på grund av skador, men mittfältet har tunnats ut av andra anledningar. Fagioli har blivit avstängd i sju månader för illegal betting. Den ofta skadedrabbade Pogba verkar nu vara frisk, men istället är han avstängd på grund av doping.

Möjlig startelva för Juventus (3-5-2): Szczesny; Gatti, Bremer, Rugani; Weah, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostic; Milik, Kean

Intressant fakta:

  • Milan har inte förlorat mot Juventus i de sex senaste matcherna.
  • Tomori har gjort två av sina fyra mål för Milan mot Juventus.
  • Milan har hållit nollan mot Juventus i fyra av de fem senaste mötena i ligan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen