Redaktionens spelarbetyg: Milan – Juventus

Toppmöte mot Juventus stod på agendan och Milan gick in som favoriter med en lång förlustfri svit mot “Den gamla damen”. Med en man mindre orkade inte Milan stå emot och Locatelli kunde via Krunic knä stänka dit segermålet, släkten är värst. 0-1 stod sig och Juventus kunde lämna San Siro med tre tunga poäng in på kontot.

Startelvan

Mirante [6,5] – Otroligt längesen han spelade fotboll men gick rakt in i elvan och stod för en stabil insats. Kunde inte göra något på Locatellis skott.

Tomori [6,5] – Tomori fortsatte på den inslagna vägen och gjorde ännu en riktigt bra match. Trots stora uppoffringar och kämpaglöd från engelsmannen räckte det tyvärr inte till poäng.

Thiaw [4] – Stabil och trygg i inledningen av matchen men under ett kort ögonblick lyste orutinen igenom. Rött kort blev utfallet och Thiaw fick lämna planen med svansen mellan benen. Aj aj aj…

Calabria [6,5] – Lagkapten Calabria höjde sig när det behövdes och neutraliserade Kostics offensiva försök. Fortsatt bristfällig i Milans offensiv, men vägde den här gången upp det med sitt defensiva arbete.

Florenzi [5,5] – Fick komma in på den för honom något ovana positionen som vänsterback och gjorde det efter förutsättningarna okej. Stod för några misstag defensivt, men utan skada. Mer kunde dock önskas från Florenzi offensivt, då inlägg och fasta situationer höll för låg kvalité.

Musah [6,5] MOTM – Sprang oavbrutet kändes det som och fick täcka upp de ytor som blev över när Thiaw blev utvisad. Full pott för arbetsinsatsen, men i spelet med boll finns det förbättringspotential hos den talangfulle amerikanen.

Adli [6]– Adli stod för en ganska anonym insats den här kvällen. Lyckades med några bra bollvinster och hade några försök att bryta sig igenom framåt. Tyvärr fanns det sista lilla inte där och den avgörande passningen blev antingen aldrig slagen eller hamnade inte där den var tänkt.

Reijnders [5] – Tanken var nog att Reijnders skulle ta många av initiativen i offensiv väg åt Milan, men han kom inte riktigt in i matchen och initiativen uteblev allt som oftast. Övertygade inte alls på det sätt vi fått se prov på under inledningen av säsongen.

Pulisic [5,5] – Pigg start och aktiv på sin kant, men tvingades lämna till förmån för Kalulu redan i den 40e minuten efter Thiaws röda kort.

Leao [5,5] – Leao inledde matchen piggt med några härliga dribblingsräder som gav hopp om en rolig match ur ett Milanperspektiv. Tyvärr avtog hans aktioner och även fast han lyckades ta sig förbi sin ytterback några gånger så saknades skärpan i inläggen. Kan bättre.

Giroud [5,5] – Stod för en klassaktion som borde gett Milan ledningen i första halvlek, men Szczesny lyckades på ett snudd på omöjligt sätt rädda skottet. Efter utvisningen fick han mest agera presspelare och kunde inte uträtta mycket av det han är på planen för att göra.

Avbytare

Kalulu [6] – Fick komma in som mittback redan efter 40 minuter och gjorde en bra match. Samspelet med Tomori finns där sen tidigare och det fungerade bra även mot Juventus. Frågan är om han får gå in från start mot Napoli när Thiaw är avstängd.

Krunic [4,5] – Comeback efter en tids skadefrånvaro och det kunde gått betydligt bättre. Osynlig i stort hela tiden han var på planen, bortsett från när han styr in Locatellis skott som ledde till matchens enda mål.

Jovic [5] – Lyckades vid något tillfälle att ta emot och fördela boll som en targetspelare, annars kunde vi inte se många aktioner av värde från honom.

Kjaer [N/A] – Spelade för lite för att betygsättas.

Romero [N/A]– Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli [5,5] – Otacksamt för Pioli att formera en startelva med mycket skador och avstängningar. Trots det går Piolis mannar ut och dominerar matchbilden fram tills Thiaw får lämna planen. Det går att ifrågasätta hans val att ta in både Jovic och Romero framför en kontringsstark Okafor, men kanske hade han en anledning som vi inte känner till.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen