Införrapport: Paris Saint-Germain – AC Milan

Det är en kall onsdagskväll i oktober och det är dags för ett hett möte i Champions League i den franska huvudstaden. Avspark 21.00 på Parc des Princes.

PSG:

Den Qatar-ägda klubben från Paris kommer från en säsong med en ligatitel som de under de senaste 11 säsongerna i stort sett aspirerat på.

Efter en sommar där man gjort sig av med Lionel Messi, Neymar, Verratti, Wijnaldum, Diallo och Paredes m.fl. så har man också gjort ett tränarskifte då Luis Enrique kommit in för att förvalta det stora generationsskiftet. In har man värvat spelare som Kolo Muani, Barcola, Dembele, Goncalo Ramos, Asensio, Ugarte, Lee Kang-in, Lucas Hernandez och Milan Skriniar.

I ligan har det gått lite knackigt då man blandat och gett resultatmässigt och placerar sig efter Monaco och Nice i tabellen. Resultaten i Champions League har inte heller varit i linje med vad många förväntat sig då man trots seger mot Dortmund åkte till Newcastle för att bli pulveriserade med 4-1.

På skadelistan återfinns Nuno Mendes, Kimpembe, Asensio och Sergio Rico.

Möjlig startelva för PSG(4-3-3): Donnarumma, Hakimi, Skriniar, Marquinhos, Lucas Hernandez, Zaire-Emery, Ugarte, Vitinha, Dembele, Ramos, Mbappé.

AC Milan:

I ryggen har Milan en blek insats och en tung förlust mot Juventus i ligaspelet. Trots förlusten i helgen så placerar Milan sig på en andraplats i ligan och är med i kampen om Scudetton.

Till kvällens match så är Maignan och Theo Hernandez tillbaka då dessa var avstängda i Serie A.

I Champions League den här säsongen har Milan inte riktigt kommit igång resultatmässigt då man kommer från två oavgjorda 0-0-matcher. Däremot om man ser till hur matchbilderna har sett ut så har man skapat mängder med heta målchanser så det är bara en tidsfråga innan effektiviteten blir bättre.

På skadelistan har vi spelare som Loftus-Cheek, Caldara, Chukwueze, Sportiello och Bennacer.

Möjlig startelva för AC Milan(4-3-3): Maignan, Kalulu, Thiaw, Tomori, Theo Hernandez, Musah, Krunic, Reijnders, Pulisic, Giroud, Leao.

Intressant fakta:

  • Finns ingen klubb som PSG har mött i CL så många gånger utan att vinna som Milan. Två förluster 1994/1995 och två oavgjorda 2000/2001.
  • I Champions League den här säsongen är det endast Manchester City(55) och Real Madrid(50) som har fler avslut än Milan(39). Trots detta har Milan inte mäktat med att göra ett mål i CL den här säsongen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer