Pioli: “Donnarumma gav allt för Rossoneris färger”

Mr. Pioli och Girouds tankar inför bortamötet mot Paris i Champions League-gruppspelet.

En stor viktig match för Rossoneri och möjlighet att ta värdefulla poäng efter två mållösa oavgjorda matcher i grupp F.

STEFANO PIOLI

PSG och Mbappé:
– Det är en väldigt viktig match. Vi har ännu inte vunnit i Champions League, så våra två matcher mot PSG kommer att vara mycket betydelsefulla. Jag hoppas dock att de inte kommer att vara avgörande eftersom jag tror att kvalet kommer att gå till den sista matchen. Vi måste vara mycket fokuserade, spela på ett kompakt sätt och röra oss som en enhet i både anfall och försvar för att minska deras hot. På bara några månader har Luis Enrique gjort ett otroligt jobb. De förlitade sig tidigare på sina mästare, men han har förändrat deras sätt att spela. Mbappé är väldigt bra på att röra sig i rätt ögonblick och göra det i hög hastighet. Ju mer vi förutser hans avsikter och ju mer vi avbryter spelet som kommer i hans väg, desto mer kommer vi att kunna begränsa honom.

Om måltorkan i Champions League:
– Vi har producerat två högkvalitativa prestationer hittills och gjort allt som krävs för att göra bra ifrån oss på en sådan scen mot sådana motståndare som Newcastle och Borussia Dortmund. Det är konstigt att vi inte har gjort mål trots att vi skapat så många chanser. Vi kommer förmodligen att ha mindre ytor och färre chanser imorgon, men det kan sluta med att vi gör fler mål. Vi måste öka antalet mål vi gör i förhållande till mängden chanser vi skapar och avsluta våra chanser.

Individuell status:
– Giroud är en fantastisk man, en fantastisk spelare och ett riktigt proffs. Han har hjälpt laget att växa, särskilt när det gäller mentalitet, genom sitt hårda arbete och sina mål. Han är ett föredöme att följa. Jag hoppas att han kan göra mål, precis som jag hoppas att Leão är avgörande. Leão och Pulisic måste gå för mål mer. Pobega har vissa egenskaper som alltid har hjälpt oss i Champions League hittills. Om jag tror att de kommer att hjälpa oss i morgon kommer han att spela från start. Okafor borde vara tillbaka för vår resa till Neapel, och vi får se hur det blir med Loftus-Cheek.

Om Donnarumma:
– Jag träffade Donnarumma igen och kramade om honom när han tränade med Italien på Milanello. Vi pratar med varandra då och då. Han gav alltid allt ända fram till sin sista dag i Rossoneris färger.

OLIVIER GIROUD

Om Mbappé:
– Jag känner Mbappé mycket väl. Vi har spelat tillsammans för Frankrike i flera år nu. Han är exceptionellt talangfull och en av de bästa spelarna i världen. Vi måste vara väldigt fokuserade, men de är väldigt starka över hela planen.

Att vara tillbaka på hemmaplan:
– Att åka tillbaka till Frankrike är alltid en speciell känsla. Jag har aldrig varit i närheten av PSG, men det ska bli ett nöje att spela i Paris igen. Jag är glad att jag kommer att göra det i AC Milan-tröjan. Jag har gett några råd till våra försvarare i synnerhet så att de är väl medvetna om hotet från PSG:s anfall.

Ledarrollen:
– Gruppen kommer alltid före individen. Jag gillar inte att prata om mig själv och sätter alltid laget före allt annat. Jag är stolt över det här laget, även om vi inte har tagit så många poäng som vi kunde ha gjort i Champions League. Vi försöker alltid göra mål, och som anfallare är det väldigt viktigt för mig att vara avgörande. När möjligheter kommer i vår väg måste vi orsaka motståndarna skada. I dessa matcher är skillnaderna mycket små. Vi vet att våra två matcher mot PSG kommer att bli tuffa men samtidigt viktiga för våra kvalförhoppningar.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer