Införrapport: Milan – Genoa

Milan tar emot nykomlingen Genoa, och vid vinst säkrar Milan en plats till italienska supercupen. Matchen sparkas igång kl. 18.00 på San Siro.

Milan:

Efter oavgjort resultat mot Juventus samt oavgjort mellan Napoli och Roma förra omgången har Milan säkrat Champions League-plats till nästa säsong. I matchen mot Juventus syntes det att det inte var en titel på spel. De som utmärkte sig i Milan var försvaret, där framför allt Sportiello och Thiaw stod för gedigna insatser. Sportiello slängdes in i hetluften när Maignan skadade sig strax innan matchstart. När Sportiello väl gjorde ett misstag stod Thiaw bakom och räddade målet.

För tillfället har Milan samlat ihop 70 poäng under säsongen, vilket är lika många poäng de slutade förra säsongen med. Vid vinst mot Genoa är en av de fyra platserna till italienska supercupen säkrad. Lagen som spelar i den italienska supercupen är finalisterna i italienska cupen, Atalanta och Juventus, samt de två högst placerade lagen i ligatabellen. Eftersom Juventus redan har en plats behöver Milan bara hålla de andra lagen i tabellen nedanför sig.

Runt Milan är det främst eventuella nya tränare som florerar i medierna. Lopetegui verkade vara klar att ta över efter Pioli tills många Milansupportrar uttryckte sitt missnöje på sociala medier. Missnöjet fick Milanledningen att tveka över beslutet. Oavsett vem den nya tränaren blir har den höga krav på sig för att ta Milan till nästa nivå.

Spelare i Milan som missar matchen är Maignan, Calabria, Kjaer, Musah, Loftus-Cheek och Jovic.

Möjlig startelva för Milan (4-2-3-1): Sportiello; Florenzi, Thiaw, Tomori, Theo; Bennacer, Reijnders; Chukwueze, Pulisic, Leao; Giroud

Genoa:

Under det förra mötet mellan lagen var det en sömnig match fram tills den händelserika avslutningen. Båda målvakterna fick röda kort, men alla Milans byten var förbrukade. Då tog Giroud på sig målvaktshandskarna och stod för en respektabel insats. Det var en av Girouds, som lämnar för MLS i sommar, mest minnesvärda matcher i Milantröjan.

Det är endast jumbon Salernitana som har färre skott på mål än Genoa i ligaspelet den här säsongen. För Genoa är det Albert Gudmundsson som har stått för det mesta i offensiv väg. Han har lyckats göra 14 mål och tre målgivande passningar på 32 framträdanden i ligaspelet den här säsongen. Fem av målen har han gjort under de sju senaste matcherna. Gudmundsson har haft feber och är tveksam till spel i den här matchen mot Milan.

Möjlig startelva för Genoa (3-5-2): Martinez; Vogliacco, De Winter, Vasquez; Sabelli, Thorsby, Badelj, Frendrup, Martin; Ekuban, Retegui

Intressant fakta:

  • Milan har vunnit de fyra senaste ligamatcherna mot Genoa.
  • Genoa har inte lyckats göra mål mot Milan under de tre senaste matcherna.
  • Genoa har endast förlorat en av de senaste nio bortamatcherna i Serie A.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen