Införrapport: Bologna – AC Milan

En ny Serie A-säsong står för dörren och Milan startar med en lurig bortamatch mot Bologna. Mycket har hänt under mercaton och nu ska Piolis mannar visa att man är redo att ta upp kampen om en ny Scudetto. Avspark 20:45 på Stadion Renato Dall´Ara.

Bologna:

Bologna imponerade stort under förra säsongen. Thiago Motta kom in med en tydlighet och en fotbollsfilosofi som gav fansen en tro på framtiden genom att sluta på den högsta placeringen i Serie A sedan 2012.

Man har under sommaren tappat en del rutin i och med att Gary Medel lämnat för Vasco da Gama och Arnautovic lämnat på lån till Inter. Däremot har man fyllt på med en del intressanta spelare för att bredda truppen. Listan på spelare som anlänt återfinns namn som Beukema, Ndoye, Posch, Fabbian, Moro och El Azzouzi.

Möjlig startelva för Bologna (4-2-3-1): Skorupski, Posch, Beukema, Lucumi, Lykogiannis, Aebischer, Dominguez, Ndoye, Ferguson, Moro, Zirkzee.

AC Milan:

Milan har inlett en total rebuild under sommaren och det har gått i en rasande fart. Zlatan Ibrahimovic tackade för sig och lade sina skor på hyllan, Maldini och Massara fick sparken och Tonali såldes till Saudi-projektet i Newcastle. Allt detta ledde till en stor oro bland fansen och frågorna som ställdes var hur Milan tänker om framtiden, kommer man vilja satsa på det sportsliga. Svaret kom relativt snabbt.

På in-kontot kom spelare som Sportiello, Romero, Reijnders, Pulisic, Chukwueze, Okafor, Loftus-Cheek och Yunus Musah. Smarta värvningar som kan visa sig vara riktiga fynd.

Försäsongens resultat har inte riktigt gett en indikation på vilken kvalitet som truppen besitter. Laget har blandat och gett under träningsmatcherna och Pioli ville tydligt poängtera under presskonferens inför kvällens match att det kommer ta tid för truppen att spela ihop sig men att man är på god väg.

Möjlig startelva för AC Milan (4-3-3): Maignan, Kalulu, Thiaw, Tomori, Theo Hernández, Loftus-Cheek, Krunic, Reijnders, Pulisic, Giroud, Leao.

Intressant fakta:

  • Milan har inte förlorat mot Bologna i 26 av de senaste 27 matcher klubbarna emellan.
  • Under Pioli har Milan vunnit alla tre matcher under omgång 1. Den enda tränaren som har ett bättre facit är Fabio Capello som vann matchen i den första omgången fem år i rad mellan åren 1991-1995.
  • Bologna, tillsammans med Inter, släppte in minst mål(14 st) på hemmaplan under förra säsongen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen