Presskonferens: Viktigt med en bra start

Milans huvudtränare Stefano Pioli diskuterar bland matchen mot Bologna samt de stora förändringarna i Milanello under presskonferensen.

Alla veckor av arbete, träning och vänskapsmatcher ledde fram till denna punkt. Matchdag 1 i Serie A är kommen och Stefano Pioli höll idag sin första presskonferens för säsongen för att diskutera Bologna v AC Milan.

Om transfermarknaden:
– Klubben har lyssnat på mina förslag angående egenskaperna hos de spelare vi behövde, och jag är nöjd med vår verksamhet fram till nu. Transferfönstret kommer att vara öppet i ytterligare tio dagar, och direktörerna är alltid redo och uppmärksamma. Men vi fokuserar bara på morgondagens match och är redo att köra igång igen.

Pioli fick ge sin syn på de stora förändringarna som skett i Milan på senare tid:
– Om man tittar på in- och utträdena så har vi bytt nästan 20 spelare. De som är kvar här måste göra allt för att hjälpa nykomlingarna att komma in i laget. Samtidigt måste de nya killarna anpassa sig så snart som möjligt. En ny säsong börjar, våra prestationer och de resultat vi plockar upp längs vägen kommer att berätta för oss vilken nivå vi befinner oss på. Vi är ambitiösa och vill vara konkurrenskraftiga.

En bra start:
– Det är alltid viktigt att börja bra, men morgondagens resultat kommer inte att avgöra vår väg. Det här är inte ett nytt AC Milan, utan snarare ett förnyat AC Milan som siktar på att bli ännu mer konkurrenskraftigt. Det finns spänning men också nyfikenhet eftersom morgondagen kommer att vara vår första meningsfulla match den här säsongen. Under våra förberedelser har jag gillat vad jag har sett när det gäller attityd, vilja, engagemang och sammanhållning.

Om mittfältet:
– Bennacer fortsätter sin rehabilitering; när det gäller hans återhämtning har han fortfarande en ganska lång väg att gå. Hittills har jag provat Krunić och Adli på mittfältet. Med tanke på hans egenskaper skulle Reijnders också kunna spela i den positionen, men Loftus-Cheek och Musah är inte lika lämpade där. Rade har vuxit mycket. Han föredrar att spela lite djupare och är mycket intelligent, med sin roll som gör att hans lagkamrater kan vara mer fria och initiativrika. Yacine är motiverad och kan fortfarande ta stora steg framåt på mittfältet.

Många nya ansikten på Milanello:
– Transferfönstret är fortfarande öppet och mycket kan fortfarande hända. Okafor har gjort bra ifrån sig som centerforward och hans tillstånd förbättras, även om han fortfarande inte är 100%. Vi får se vad som händer med Colombo, som har vuxit, medan Musah och Chukwueze fortfarande behöver jobba lite för att komma upp i varv. När det gäller vår trupp till Bologna är det bara Musah som kommer att saknas på grund av avstängning.

Pioli delar med sig av sina idéer inför säsongen:
– Vi måste ha idéer som vi kan genomföra med övertygelse, kvalitet och uppoffring. Om vi lyckas visa dessa egenskaper kan vi bli mycket framgångsrika. AC Milan strävar verkligen efter inkludering, vilket vårt nya Third Kit visar, och det är en klubb som måste ha starka spelare, oavsett nationalitet. Ordet ‘omöjligt’ existerar inte för oss, och vi vill hitta lösningar för att göra det bästa vi kan.”

Avslutningsvis fick tränaren frågan om Carlo Mazzone:
– För oss tränare var Carlo ett exempel på passion, ärlighet och professionalism. Jag vill framföra mina kondoleanser till hans familj. Han var en mycket viktig person i fotbollsvärlden.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen