Redaktionens spelarbetyg Bologna-Milan

Många var vi som med spänning såg fram emot att se Milan premiärspela i säsongens upplaga av Serie A. Bologna på bortaplan, en inte helt enkel uppgift på förhand, var första uppgiften för ett nykomponerat Milan. Två gjorda mål redan första halvtimmen, hållen nolla och tre poäng blev det till slut för Milan, efter en stabil insats med flera positiva besked.

Startelvan

Maignan 7 – Stabil insats av Maignan i målet, då han hindrade alla Bolognas försök att göra mål. Missade några passningar som vi inte är vana vid att se, men är en stabil sista utpost matchen igenom.

Calabria 6,5 – Okej insats av lagkaptenen i premiären men såg stundtals lite osäker ut. Verkar ha fått en del nya taktiska direktiv av Pioli som nog behöver sätta sig lite mer.

Tomori 5,5 – Tomori stod för en något skakig insats där han gjorde en del enkla misstag som kunde straffat sig. Behöver hitta tillbaka till formen han hade under scudetto-året.

Thiaw 6 – Överglänste Tomori och var den som höll ihop backlinjen. Stod för några bra brytningar, men lyckades inte riktigt med sina öppnande passningar som vi sett prov på tidigare.

Hernandez 6,5 – Theo gör en godkänd match och vi fick se prov på hans kvaliteter på vänsterkanten flera gånger. Just ikväll ledde det inte till något för honom, men bådar gott inför säsongen.

Krunic 6 – Gjorde det som krävs av honom, varken mer eller mindre. Syntes inte till mycket alls i matchen, varken i positiv eller negativ bemärkelse. Milan känns dock sårbara mellan Krunic och mittbackarna.

Loftus Cheek 6 – Serie A-debut för engelsmannen och han går av planen med ett godkänt betyg. Var ganska osynlig i första halvlek, utan att för den delen vara dålig. Försökte ta sig framåt lite mer i andra halvlek, men lyckades inte åstadkomma några farligheter.

Reijnders 7 – Debut även för holländaren, som står för en bra insats. Springer mycket i båda riktningar och lägger ner ett stort jobb. Lyckas även assistera Giroud till det viktiga 1-0-målet.

Pulisic 7,5 MOTM – Tredje debutanten i Milans startelva och är den som gjorde det bäst av alla i laget mot Bologna. Pulisic låg bakom första målet och gjorde själv det andra målet på ett briljant sätt. Bleknade lite i andra halvlek, men visade prov på en dimension i spelet som Milan har saknat.

Leao 6 – Fick inte riktigt till det ikväll, och det har väl varit lite av Rafas signum i uppstarten av säsonger. Han försökte, men kom inte riktigt hela vägen, men var ett stolpskott ifrån att gå av planen som målskytt.

Giroud 7 – Bra match av Giroud som gjorde det viktiga första målet tidigt i matchen. Lyckades även bra i kombinationsspelet, framförallt i första halvlek. Föll sedan ur matchbilden lite i andra halvlek.

Avbytare

Okafor 5,5 – Hann inte uträtta särskilt mycket under sin tid på planen och rörde inte bollen många gånger.

Pobega 6 – Kom in som en frisk fläkt och visade goda intentioner, trots att han knappt var på planen i 20 minuter.

Kalulu 5,5 – Utmärkte sig inte men gjorde det han skulle i defensiven.

Chukwueze 5,5 – Hann likt Okafor inte uträtta särskilt mycket i offensiven heller. Tog heller inte för sig och utmanade när han hade bollen, men spelade stabilt.

Kjaer N/A – Spelade för lite för att betygsättas.

Tränare

Pioli 6,5 – Pioli ställer upp med en förväntad elva och lyckas kamma hem tre poäng, vilket är det enda som räknas. Luftar de nyförvärv som bör aspirera på en startplats och vinsten är aldrig i farozonen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen